NRK Meny
Normal

Se Frikar-Hansegård bli Norgesmester

Se Hallgrim Hansegård danse vinnerdansen under landskappleiken. Jan Beitohaugen Granli spiller "Fossegrimen" og Silje Onstad Hålien holder hatt.

I helga ble Landskappleiken i Seljord avsluttet, med mange sterke resultat fra Innlandet. Blant annet så vant Astrid Sulheim fra Lom spel- og dansarlag A-klassa for fele. I dans hardingfele A gikk Stian Roland og Tone Voldhaug, Øystre Slidre spel- og dansarlag til topps. Gudbrandsdølenes spelemannslag vant lagspel senior.

Silje Onstad Hålien fra Vestre Slidre Spel- og dansarlag tok en fjerdeplassen totalt i B-klassen i lausdans og blir dermed neste år den første kvinnen i Norge som danser i eliteklassa.

Les: Sterke lokale prestasjoner under Landskappleiken

Endelig seier

FRIKAR-koreografen Hallgrim Hansegård ble lørdag Norges-mester i hallingdans under Landskappleiken. Det er første gang den grensebrytende koreografen vinner landskappleiken, som er en konkurranse i tradisjonell utøving av folkemusikk og folkedans.

Travel


Men den tradisjonelle «meisterkonserten» på søndagen ble uten Hansegårds bidrag da han måtte fly rett på prøver i St. Petersburg for JAMSIIS som FRIKAR dance company fremfører under den internasjonale samtidsfestivalen Open Look. Her opptrer han mandag med Terje Isungset, før han tirsdag danser for fiolinisten Ragnhild Hemsing på den prestisjefylte Cheltenham-festivalen.


Deretter returnerer Hansegård til St. Petersburg for å framføre en pas-de-deux med indiske Sudesh Adhana på veggene til museet for samtidskunst. Hansegård gir også workshop i «Down2Earth dance techniques» under festivalen. Dette er danseteknikk som baserer seg på hallingdans og elementer fra break dance, capoeira og moderne teknikker.

Veggdans fra FRIKAR skal også opne Norsk Fjellfestival på Åndalsnes 11 juli, og deretter går turen til Bjørneparken i Hallingdal der FRIKAR spiller «KRUK!» fra 15-19 juli.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • NSB-kritikk på grunn av fulle tog

    Passasjerer kritiserer NSB etter at 1507-toget Lillehammer-Oslo var stappfullt fordi fem av ti vogner måtte settes inn på en annen strekning med driftsproblemer. Pressetalsperson Åge-Christoffer Lundeby i NSB erkjenner at de burde satt inn busser.

  • Fire domfelt etter tjuveri i Skåbu

    Tre av de fire rumenerne som ble pågrepet med tjuvgods i Skåbu i november, er dømt til fengsel i ti måneder. Den siste og yngste av dem idømmes ni måneders fengsel. Det skriver Dølen(abonnement). Alle fire får 50 dager i varetekt trukket fra dommen.

  • Utmerkelse til Heidal Ysteri

    Heidal Ysteri fikk utmerkelsen Norsk Spesialitet fra Matmerk i dag. Det var landbruksministeren som delte ut prisen under Grüne Woche i Berlin. Ysteriet får heder for rømmegrøt, prim og brunost produsert i Heidal.