Førsund i perlehumør da KIL vant

Kongsvinger fortsetter å imponere. Søndag ble opprykksjagende Bodø/Glimt slått på Gjemselund. Kongsvingers midtstopper Arnar Førsund jublet nesten like mye over at HamKam ikke vant på Briskeby.

Kongsvinger jubler

Arnar Førsund og Adem Güven var sentrale da KIL slo Bodø/Glimt. Her jubler de for 2-0.

Foto: Vegard Herlyng / NRK

For med tap mot Sandefjord kan Kamma se langt etter opprykk.

– Fantastisk. En gledens dag for fotballen at de ikke rykker opp, mente Førsund i mixed zone etter kampen.

Dermed blir det lokaloppgjør på Gjemselund også neste år. Da må KIL og Førsund prestere bedre enn før pause mot Glimt.

Gjestene burde ledet

For etter en god KIL-start var det laget fra Bodø som tok tak i kampen. De styrte det meste og produserte en rekke sjanser, men greide ikke å overliste Kim Deinoff i KILs mål. Kongsvinger skapte null og niks før hvilen:

– Det var en dårlig førsteomgang av oss. Vi kommer ikke oppi dem og de fikk trille ball rundt oss. Vi endrer på det meste i pausa og derfor er vi best etter hvilen, slo Førsund fast.

Güven viste klasse

I starten av andre omgang skapte begge lag sjanser, men ineffektive Glimt måtte se at Konsgvinger tok ledelsen ved Adem Güven.

Kantspilleren ble nydelig spilt fri av Kim Holmen, og alene med Pavel Londak gjorde han ingen feil. Med et følsomt touch løftet han ballen inn i det lengste hjørnet.

Etter en times spill var det Arnar Førsund sin tur til å lure Glimt opp i stry. Gjestenes forsvar hadde ikke kontroll på midtstopperen og trodde de slapp et innlegg inn til keeper. Der lurte Førsund og headet inn 2-0 fra kort hold.

– Det var Samir Fazlagic som lempet ballen inn etter en dødball. Jeg var langt unna alle andre og viste goalgetter-takter da jeg snek meg inn bak forsvaret, gliste Førsund etter kampen.

Han var godt fornøyd med egen innsats i angrep:

– Jeg burde vært spiss, men er for treig. I år har jeg scoret utrolig mye på trening og i treningskamper. I tillegg har det blitt noen i serien også. Det er jeg fornøyd med, sa målscoreren.

Imponerende Nordlie-statistikk

Førsund og KIL hadde forholdsvis god kontroll på Glimt den siste halvtimen. Begge lag kunne scoret, men det ble med de to fulltrefferne. Dermed har KIL holdt nullen i tre kamper på rad. Og siden Tom Nordlie tok over har laget tatt 20 av 24 mulige poeng. Det er imponerende!

Må satse

Arnar Førsund har ett år igjen av sin kontrakt med rødtrøyene. Han mener klubben nå har en mulighet til å etablere seg i toppen, og kanskje i Tippeligaen.

– Det er ikke mye som skal gjøres annerledes for at vi er et topplag. Det er utrolig lavt nivå i norsk fotball om dagen så KIL har muligheten nå. Stort sett ligger alle andre lag med brukket rygg, så satses det litt er vi med, mener Førsund.

– Jeg trives i KIL. Mye er i styrets hender og jeg håper de tar riktige valg nå. Det er liten vits i å være middelshavsfarer. Alle vil jo noe i livet, slo midtstopperen fast.

I årets siste kamp tar KIL turen til Randaberg. Det kjemper de om æren, tre poeng og en mulig 6. plass.