NRK Meny
Normal

Norges første trafikksikre barnehage

I dag fikk Hedmark landets første, og hittil eneste, trafikksikre barnehage. Furunabben barnehage i Våler ble i dag hedret med fest og eget skilt.

Norges eneste trafikksikre barnehage ble åpnet i Våler mandag.

Åpning av en trafikksikker barnehage

I formiddag ble det servert boller til sultne treåringer som for anledningen kledd i oransje refleksvester.

Det er Trygg Trafikk i Hedmark og Hedmark trafikksikkerhetsutvalg som ga denne utmerkelsen til barnehagen, fordi den gjennom flere år har jobba målretta for å øke kunnskapen om trafikksikkerhet blant barn og voksne.

– Det er kjempeviktig og de har stått på for å få med trafikksikkerhet, både i årsplaner men også i hver enkelt hverdag her i barnehagen. Det er artig å påskjønne dem med en heder for det arbeidet dem har gjort, både foreldre, personalet i barnehagen og ikke minst barna selv, forteller Marianne Mittet Solbraa i Trygg Trafikk.

Barnehagen fokuserer på trafikksikkerhet daglig, enten på tur ute i trafikken, eller i trygge omgivelser inne på barnehagens område.

Blant leker og husker står det trafikkskilt, og om sommeren er det tegnet veier, rundkjøringer og gangfelt på asfalten som brukes for å lære barna trafikkvett.

– Nyttig jobb

Fylkesvaraordfører og leder av Hedmark trafikksikkerhetsutvalg, Gunn Randi Fjæstad, hadde en ekstra gave på lur til barnehagen. Den var gjemt bak et teppe som hang ute på den ene veggen.

Bak teppet skjulte det seg et messingskilt der det står Furunabben trafikksikker barnehage.

– Det dere gjør i barnehagen er en kjempeviktig jobb. En nyttig og nødvendig jobb for å forebygge ulykker, sa hun til de oppmøtte.

(Saken fortsetter under bildet)

Norges første trafikksikre barnehage

Barna i barnehagen var stolt over å bli en trafikksikker barnehage. Her er tre av dem sammen med beltedyret Tarkus.

Foto: Anne Næsheim / NRK

– Flere som ønsker denne utnevnelsen

Også Trygg Trafikk syns arbeidet til barnehagen er nyttig, og at de fortjener en belønning.

– Jeg syns det er viktig å markere denne begivenheten dette er, fordi man har lagt ned så mye arbeid. Dette skaper motivasjon og er en synlig belønning på at dette tror vi på og at det nytter, forteller Solbraa.

Furunabben i Våler er den første barnehagen som får utmerkelsen trafikksikker barnehage. Men det blir flere slike barnehager i Hedmark ifølge Trygg trafikk.

– Vi vet at det er flere barnehager som er interessert i den utnevnelsen her.