Flom Skjåk
Foto: Politiet

Flom Skjåk og Lom

 • Fornøyd med opprydding

  Ordførerne i Ottadalen er glade for at Staten lover 30 millioner kroner til opprydding av glasopor etter den store flommen i Skjåk i oktober i fjor. – Dette har vi sett fram til, det var helt nødvendig, sier Skjåk-ordfører Elias Sperstad.

  SKJÅK-ORDFØRER; Elias Sperstad gir seg som ordfører etter en periode
  Foto: Medier24
 • Lover mer til flomopprydding

  Miljøminister Ola Elvestuen lover til sammen 30 millioner kroner til opprydding etter flommen i Skjåk i oktober i fjor, som tok med seg lageret til fabrikken som produserer glasopor (bildet). Oppryddingen skal settes i gang så fort som mulig.

  Glasopor på avveie etter flommen i Skjåk
  Foto: NRK
 • Klimaminister om flomproblemer

  I dag kommer klima- og miljøminister Ola Elvestuen til Lom og Skjåk. Han skal se på problemene flommen i fjor høst førte til. Blant annet førte flommen til at store mengder med glasopor nå føres videre nedover Otta og Lågen.

 • Skjåk ber staten om hjelp

  Flommen i Skjåk i høst vil koste kommunen 45 millioner kroner. Det skriver ordfører Elias Sperstad i et brev til miljøvernministeren. I brevet skriver han at det er hard lut for en kommune med 2200 innbyggere, og han ber staten om økonomisk hjelp.

  Ordfører i Skjåk, Elias Sperstad
  Foto: Even Lusæter / NRK
 • Skader for 600 millioner kroner

  I 2018 er det registrert naturskader for rundt 600 millioner kroner, viser tall fra Finans Norge og Norsk Naturskadepool. Over halvparten av erstatningene kom etter uværet i høst. De største skadene og utbetalingene kom etter høstflommen i Oppland.

  Flom Skjåk
  Foto: Politiet
NRK-reporter Reidar Kjæstad måtte redde ut Tea Ramstads katt fra den oversvømte kjelleren i Skjåk.
NRK-reporter Reidar Kjæstad måtte redde ut Tea Ramstads katt fra den oversvømte kjelleren i Skjåk.