NRK Meny

Flere vogntog stoppet

Et vogntog fra Romania ble stanset i en kontroll i Alvdal i går. Vogntoget hadde brutt reglene om å transportere gods innad i Norge i mer enn 7 dager. Dette er brudd på karbotasje-reglene, sier Geir Thomas Finstad i Vegvesenet, region Øst. Firmaet er anmeldt, og får en bot på 10.000 kroner. I en kontroll i Ringsaker ble en utenlandsk vogntogfører og firmaet han kjører for anmeldt for brudd på kjøre- og hviletidbestemmelsene, mens tre andre vogntog fikk kjøreforbud.

Problemvogntog
Foto: Finstad Geir Thomas / Statens vegvesen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Høye brøytekanter kan bli en fare

  Statens vegvesen frykter dårlig sikt som følge av brøytekanter, kan føre til ulykker.Vi er særlig bekymret for at dårlig sikt kan gi fotgjengerulykker ved gangfelt, sier seksjonsleder Lars Alhaug i Statens vegvesen i Hedmark.

  Høye brøytekanter er farlige for fotgjengere.
  Foto: Arne Sørenes / NRK
 • Verktøy stjålet fra bil på Skarnes

  Politiet etterforsker tjuveri fra en bil på Skarnes. Det er tatt diverse elektrisk verktøy i morgentimene. Politiet har vært på stedet og gjort undersøkelser.

 • Godtar forlenget fengsling

  Begge de to rumerne som er siktet for ranet av Sparebanken 1 Østlandet i Rendalen 30. oktober i fjor, godtar 8 nye uker i varetekt. Dermed blir den forlenga fengslingen av dem gjennomført som en kontorforretning.Nåværende fengsling går ut onsdag.

  Sparebank1 Østlandet, Otnes i Rendalen
  Foto: Frode Meskau / NRK