NRK Meny

Flere vogntog stoppet

Et vogntog fra Romania ble stanset i en kontroll i Alvdal i går. Vogntoget hadde brutt reglene om å transportere gods innad i Norge i mer enn 7 dager. Dette er brudd på karbotasje-reglene, sier Geir Thomas Finstad i Vegvesenet, region Øst. Firmaet er anmeldt, og får en bot på 10.000 kroner. I en kontroll i Ringsaker ble en utenlandsk vogntogfører og firmaet han kjører for anmeldt for brudd på kjøre- og hviletidbestemmelsene, mens tre andre vogntog fikk kjøreforbud.

Problemvogntog
Foto: Finstad Geir Thomas / Statens vegvesen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Buss for tog

  Det er stengt for togtrafikk mellom Tangen og Eidsvoll pga. feil på en sporveksel ved Strandlykkja. Det er buss for tog inntil videre, melder Bane Nor. Regn med forsinkelser.

 • Håper forlik lettere gir ny jobb

  Den oppsagte rådmannen i Sør-Aurdal, Håkon Rydland, håper på større mulighet til ny jobb etter forlik i saken. Et meklingsmøte endte med at kommunen betaler erstatning på 550 000 kroner, i tillegg til å dekke hans saksomkostninger på 282 000 kroner.

  Håkon Rydland
  Foto: Dag Kessel / NRK
 • Tiltalt for grovt ran av bank

  To menn fra Romania er tiltalt for grovt ran av Sparebanken 1 Østlandet i Rendalen i oktober i fjor. Med finlandshetter og hver sin softgun tvang de en bankansatt til å gi dem 449 000 kroner. Politiet mener ranet var planlagt. Rettssaken er i april.

  Banken på Otnes i Rendalen ranet
  Foto: Frode Meskau / NRK