NRK Meny

Flere vogntog stoppet

Et vogntog fra Romania ble stanset i en kontroll i Alvdal i går. Vogntoget hadde brutt reglene om å transportere gods innad i Norge i mer enn 7 dager. Dette er brudd på karbotasje-reglene, sier Geir Thomas Finstad i Vegvesenet, region Øst. Firmaet er anmeldt, og får en bot på 10.000 kroner. I en kontroll i Ringsaker ble en utenlandsk vogntogfører og firmaet han kjører for anmeldt for brudd på kjøre- og hviletidbestemmelsene, mens tre andre vogntog fikk kjøreforbud.

Problemvogntog
Foto: Finstad Geir Thomas / Statens vegvesen

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil av vegen i Aust-Torpa

    Politiet fikk melding om en bil som hadde kjørt av vegen i Aust-Torpa i Nordre Land i natt. Det var ingen ved bilen da politiet kom til stedet. Senere anholdt politiet en person mistenkt for kjøring i påvirket tilstand. Han anmeldes og førerkortet ble beslaglagt.

  • Håndgemeng på bensinstasjon

    En mann og en kvinne havnet i håndgemeng på en bensinstasjon i Hamar i natt. Politiet måtte komme til stedet og mannen ble bortvist fra sentrum.

  • Mann gikk seg bort i sentrum

    En overstadig beruset mann gikk seg vill i Lillehammer i sentrum i natt. Han tok seg inn i en bygning for å holde varmen, men fant ikke veien ut. Mannen måtte ringe etter hjelp. Politiet fikk lokalisert mannen og fikk han i riktig retning.