NRK Meny
Normal

Flere trafikkulykker etter snøfall

Mye snø enkelte steder i Hedmark og Oppland førte til glatte veier og vanskelige kjøreforhold i dag. Mette Brusveen hadde fortsatt vinterdekk på bilen, men seilte av veien og endte i skogen.

Mette Brusveen

MISTET KONTROLLEN: Mette Brusveen og de to passasjerene hadde en ekkel opplevelse da bilen havnet i skogen.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Politiet meldte om vanskelige kjøreforhold og flere trafikkulykker etter at det snødde i natt og tidlig i dag. Mette Brusveen var på vei til Lillehammer da hun plutselig mistet kontrollen over bilen på Vingromsåsen.

– Dette var en uhyggelig opplevelse og jeg er såpass fortumlet at jeg ikke egentlig vet hva som skjedde. Plutselig landet vi ut i skogen, sier hun.

Hjalp ikke med vinterdekk

Ferden gikk ned en skrent og endte et godt stykke unna veien. Skadeomfanget på bilen er uklart, men ingen i bilen fikk noen skader.

– Det gikk bra med oss alle tre og det er det viktigste. Selv om jeg hadde vinterdekk hjalp det ingenting, forklarer Brusveen.

Utforkjøring Vingromsåsen

TAUET: Bilen til Mette Brusveen ble etter hvert tauet opp av redningstjenesten.

Foto: Alexander Nordby / NRK

Må berges ned fra hytter

Tony Sandnes i Viking merker en tydelig økning i oppdrag etter at snøen lavet ned.

– Det har vært en god del oppdrag i dag og mye skyldes føret. Når snøen kommer så plutselig merker vi at det blir mye å gjøre. Det er flere som er på hytter i Hafjell som har tatt kontakt. De reiste opp med sommerdekk og tør ikke å kjøre ned igjen, forklarer han.

Kjørte med sommerdekk og krasjet

Det har vært flere ulykker i trafikken i dag som følge av snøfallet. På Fv193 ved Dokka var det trafikkproblemer som følge av snøen og to biler kolliderte ved Fv51 ved Heggenes. Sjåføren i den ene bilen fikk førerkortet beslaglagt ettersom bilen hadde sommerdekk.

Politiet og Veitrafikksentralen oppfordret alle som har sommerdekk i områder der det har snødd om å la bilen stå parkert.

Snø og vanskelige kjøreforhold

GLATT: Snøen kom tilbake og dette kom overraskende på for mange sjåfører i dag.

Foto: Knut Røsrud / NRK

– I områdene rundt Valdres, Hadeland og Gudbrandsdalen har det kommet mye snø, så vi oppfordrer til å la bilen stå dersom man har lagt om til sommerdekk, sier Pål Sundt Fredriksen ved Veitrafikksentralen til NRK tidligere i dag.

Laster Twitter-innhold