NRK Meny
Normal

Fire fengsla for ulovlig ulvejakt

Fire av de 12 mennene som er mistenkt for ulovlig ulvejakt er nå varetektsfengsla i ei uke med brev og besøksforbud. Alle er fra Elverum.

Tinghuset i Elverum

Varetektsfengslingene ble behandlet i Sør-Østerdal tingrett i Elverum.

Foto: Knut Sveen / NRK

Torsdag ble to elverumsinger på 35 og 47 år varetektsfengslet fram til 17. april med brev og besøksforbud.

Sør-Østerdal tingrett mente også det var grunnlag for fengsling av to andre elverumsinger på 42 og 34 år. De sitter nå varetektsfengsla fram til 18. april.

De andre jegerne fra Elverum, Åmot, Trysil, Engerdal og Stor-Elvdal som ble pågrepet 8. april er nå løslatt, men siktelsene er ikke frafalt.

Varsla geriljakrig

Da den første av jegerne ble framstilt for varetektsfengsling i Sør-Østerdal tingrett torsdag var stemningen amper. Grunneier i Elverum Ove Mellem møtte opp for å støtte de siktene i saken. Han uttalte at politiaksjonen mot jegerne ville føre til at at konflikten vil hardne til.

–Det er en provokasjon. Det blir geriljakrig, uttalte Ove Mellem.

Mellem var inntil fredag viltfaglig leder i Elverum kommune. Flere politikere i Elverum reagerte på uttalelsene hans, og mente det ikke var forenlig med vervet han hadde. Etter en samtale mellom ordfører Erik Hanstad og Ove Mellem valgte Mellem å trekke seg fra vervet.

Avkrefter rykter om væpna aksjon

Etter at det ble kjent at 70 politifolk deltok i aksjonen for å pågripe de 12 siktede i saken gikk det rykter om at politiet hadde vært bevæpna. Statsadvokat Per Eirik Vigmostad-Olsen avkrefter ryktet. Han sier politiet ikke var bevæpna.

Økokrim kommer til å etterforske saken med full styrke hele påska mens fire av de siktede sitter i varetekt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar tapte – Løke vist ut

  Storhamars håndballjenter tapte 25-34 borte mot Vipers i kveld. Heidi Løke fikk rødt kort. Tapet gjør at Storhamar med all sannsynlighet er ute av gullkampen i årets eliteserie.

 • Trafikkuhell på E16

  Det har vært to mindre trafikkuhell på E16 Kongsvinger, med flere involverte biler. Det er glatt på stedet. Noen involverte er blitt fraktet til legevakten og sjekkes for skader.

 • Lillehammer vant etter forlengning

  Lillehammer hockey vant ettermiddagens semifinalekamp mot Sparta 2-1. Kampen gikk til spilleforlengning. Seiersmålet ble satt inn av Mads Homdrom. Dermed leder både Lillehammer og Storhamar 2-0 i kamper, og ligger godt an til å få møtes i finalen.

  Lillehammer - Sparta
  Foto: Stein Schinstad / NRK