NRK Meny
Normal

Fire anmeldelser etter HA-fest

Det ble gjort beslag av narkotika og våpen da 140 Hells Angels-medlemmer møttes til fest. Politet er godt fornøyde med resultatet av aksjonen.

Hells Angels

Politiet innførte såkalt coloursnekt for Hells Angels medlemmer i Brumunddal og Hamar i helgen. Klubbmedlemmene fikk ikke vise seg med ryggmerker, og dette ble respektert.

Foto: Russel A. Daniels / Scanpix

Omlag 140 personer møtte opp til Hells Angels Hamar sitt 15-års jubileum på Bergshøgda i Ringsaker kommune. Dette var mindre enn de 300 som hadde varslet sin ankomst og politiet er godt fornøyd med avviklingen.

– Vi hadde sluser i nord og sør som alle måtte gjennom. Her ble to personer pågrepet for besittelse av amfetamin og hasj, og to ble anmeldt for brudd på våpenloven da de hadde med seg slagvåpen og kniv, sier lensmann i Ringsaker, Terje Krogstad, til NRK.

Vil hindre rekruttering

Fire politisaker av 140 mulige er kanskje ikke mange, men Krogstad mener det ikke er tvil om at politiet har gjort en viktig jobb.

– Vi hadde varslet at vi skulle ha kontroll, men allikevel dukket det opp flere straffesaker. Det viser at det var helt riktig at politiet var til stede i denne skalaen, sier Krogstad.

– Vår tilstedeværelse har nok ført til at forholdsvis få møtte opp på festen og det er positivt. Vi jobber mot rekruttering til dette mmiljøet og ser dette som et viktig bidrag i å stanse tilstrømmingen av nye medlemmer til klubbene.

– Billig aksjon

Kritiske røster både i og utenfor miljøet mener at politiet har hatt et overdrevet sikkerhetsoppbud under helgas arrangement.

– Det er rart at politiet prioriterer å trakassere oss fremfor å sette ressurser på de alvorlige straffesakene de har liggende, sa talsmann i Hells Angels, Rune Olsgaard, til NRK før gårdagens arrangement.

Krogstad hevder at politiets innsats ikke har gått på bekostning av andre straffesaker.

– Det virket nok som det var veldig mange på jobb, og det kreves en del mannskaper for å gjennomføre noe slikt. Men vi har lagt om tjenesten til politifolkene og det er nesten ikke brukt overtidsmidler på helgas arrangement. Derfor er dette utført på billigst mulig måte, hevder han.

Har god tone

Til tross for uenigheter og anklager om trakassering, er Krogstad fornøyd med samarbeidet politiet har hatt med motorsykkelklubben i helga. Det mye omtalte vesteforbudet skapte ingen problemer og Krogstad mener det er skapt en gjensidig forståelse mellom partene.

– Vi har hatt en åpen og ærlig dialog med Hells Angels i forkant av festen og har sagt klart i fra hvilken oppførsel vi forventer. Klubben har blant annet har respektert vesteforbudet, og jeg opplever i det store og hele at samarbeidet med Hells Angels er godt.

Politiet med strengt sikkerhetsopplegg på HA-fest i Hamar

HA-medlemmene var frustrerte over politiets tette oppfølging.