NRK Meny
Normal

Finnene ut av Moelven

De finske eierne i Moelven Industrier vil selge seg ut. De eier 65 prosent av selskapet.

Finnene vil selge seg ut av Moelven Industrier
Foto: Moelven Industrier

 

Finnenen, som er et datterselskap av Finnforest, eier 65 prosent av Moelven Industrier, men nå vil de avvikle eierskapet sitt.

De fire norske skogeierandelslagene som eier resten av Moelven, beklager at finnene trekke seg ut, men sier at deres eierskap ligger fast.

Ingen dramatikk

De ansatte i Moelven Industrier ser ingen stor dramatikk i at finnene selger sin andel i konsernet.

- At finnene ønsker å selge kom overraskende på oss, men vi frykter ikke for framtida av den grunn, sier tillitsvalgt Harald Løkkesveen.

Mer norsk

De fire norske eierne, deriblant Glommen Skog og Mjøsen Skog, eier i dag 34.5 prosent. Hvis finnene selger seg ut, vurderer de å øke sin eierandel.

De norske eierne mener Moelven Industrier har de beste forutsetninger for å videreutvikle norsk og skandinavisk tremekanisk industri.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ødela celledør på politistasjon

    En kvinne i 40-åra fra Hedmarken er dømt til fengsel i 21 dager for å ha kommet med trusler mot flere personer. Hun er også dømt for trusler mot politiet og for å ha ødelagt deler på ei celledør på Hamar politistasjon.

  • Kulturmidler til historisk gård

    Kulturminnefondet vil bidra med 500.000 kroner til å sette i stand hovedhuset på den historiske gården Riddersandbu i Vågå. Hovedbygningen er fra tidlig på 1700-tallet, og gården har historiske røtter fra før år 1000.