NRK Meny
Normal

Finnene ut av Moelven

De finske eierne i Moelven Industrier vil selge seg ut. De eier 65 prosent av selskapet.

Finnene vil selge seg ut av Moelven Industrier
Foto: Moelven Industrier

 

Finnenen, som er et datterselskap av Finnforest, eier 65 prosent av Moelven Industrier, men nå vil de avvikle eierskapet sitt.

De fire norske skogeierandelslagene som eier resten av Moelven, beklager at finnene trekke seg ut, men sier at deres eierskap ligger fast.

Ingen dramatikk

De ansatte i Moelven Industrier ser ingen stor dramatikk i at finnene selger sin andel i konsernet.

- At finnene ønsker å selge kom overraskende på oss, men vi frykter ikke for framtida av den grunn, sier tillitsvalgt Harald Løkkesveen.

Mer norsk

De fire norske eierne, deriblant Glommen Skog og Mjøsen Skog, eier i dag 34.5 prosent. Hvis finnene selger seg ut, vurderer de å øke sin eierandel.

De norske eierne mener Moelven Industrier har de beste forutsetninger for å videreutvikle norsk og skandinavisk tremekanisk industri.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • 89 kroner å kjøre Moelv-Kolomoen

  Det vil koste 89 kroner for lette kjøretøy å kjøre nye E6 mellom Kolomoen og Moelv, og mindre summer for deler av vegen. Det blir seks bomstasjoner med toveis innkreving, fra 2019 til 2034. Det skriver VG.

 • Uvær stenger Sognefjellet

  Fylkesveg 55 over Sognefjellet er stengt på grunn av uvær. Det melder Statens vegvesen.

  Fv 55 ved Sognefjellshytta tirsdag morgen 24.10
  Foto: Webkamera Statens Vegvesen
 • Fortsatt kameraovervåking

  Politiet får fortsette kameraovervåking i Brumunddal sentrum. Det har Personvernnemnda avgjort. Datatilsynet krevde at politiet skulle fjerne kameraene og viste til at de var en fare for personvernet. Politiet klaget vedtaket til Personvernnemnda.

  Kameraovervåkning
  Foto: Stein S. Eide / NRK