NRK Meny
Normal

Feil funnet ved bensinstasjon i Heidal i Sel

Sel kommune har funnet feilen som førte til at det luktet bensin og olje av avløpsanlegget. 21 tonn bensin ble pumpet opp fra tanken på en bensinstasjon, men det viste seg at det ikke var noen lekkasje derfra. Derimot var det feil ved en oljeutskiller.

Bensinlekkasje, Heidal

Fra YX-stasjonen i Heidal 22. mars, da den ble sperret av.

Foto: Guro Vollen / Vigga

22. mars ble YX-stasjonen i Heidal i Sel sperret av etter meldinger om at det luktet bensin av avløpsanlegget på Bjølstadmo. Det går et avløpsrør like ved bensinstasjonen og kommunen fryktet at det kunne være lekkasje inn i anlegget fra bensinstasjonen.

Ingen feil ved bensintank

21 tonn bensin ble pumpet opp fra en stor tank, og tanken ble trykktestet for å sjekke om det kunne være lekkasje herfra. Testen viste at tanken er helt i orden.

Oljeutskiller frakoblet

Derimot er det funnet feil ved en oljeutskiller på stasjonen. Denne er nå frakoblet, og avløpsanlegget skal spyles. Den forurensede kloakken vil blir sugd opp og fraktet til til et deponi.

Etter dette regner kommunen med at bensinlukta vil forsvinne.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil av veien på fv.51

    Bil har kjørt av veien på fv.51 Golsfjellet, på Opplandsiden av fylkesgrensen. Nødetater er på vei.

  • Flere politistillinger i Innlandet

    Innlandet politidistrikt har fått 41 nye stillinger for 2017. 20 av dem øremerkes etterforskning og forebygging, blant annet ved å følge opp nærpolitireformen og straffesaker bedre. 14 av stillingene skal gå til de tre geografiske driftsenhetene.

  • Vedtok Mjøssykehus

    Styret i Sykehuset Innlandet vedtok enstemmig at de vil ha et storsykehus ved Mjøsbrua. Advarslene mot å bygge en ny stor, offentlig arbeidsplass utenfor de største byene i regionen, ble ikke hørt av styret i Sykehuset Innlandet.