NRK Meny
Normal

Far sikta for overgrep mot sønnen

En mann i 40-åra fra Østerdalen er sikta for seksuelle overgrep mot sønnen sin og en annen gutt. Overgrepene skal ha skjedd over flere år.

De to guttene er i dag 12 og 13 år gamle. Den eldste skal ha blitt utsatt for overgrep fra han var 9 år gammel.

– Det er snakk om overgrep som har en strafferamme på inntil 21 år. Det er en veldig alvorlig sedelighetssak, sier politiadvokat Henning Klauseie.

Flere voldtekter

Det var i fjor høst overgrepene ble politianmeldt. Anmeldelsen kom fra nær familie og barnevernet. Sønnen til den siktede mannen har i dommeravhør forklart at faren har voldtatt ham og utsatt ham for seksuelle overgrep fra han var ni år. Foreldrene bodde ikke sammen, og gutten som nå er 13 år bodde periodevis hos faren.

–Han bodde hos faren i den perioden da saken ble anmeldt. Også en 12-åring som ofte var med sønnen hjem til faren har i dommeravhør forklart at han ble utsatt for overgrep, sier politiadvokat Hennings Klauseie.

Overgrepene mot kameraten skal ha pågått over en periode på et halvt år. Begge guttene får nå oppfølging.

–De får et opplegg gjennom barnehuset og barnevernet i tillegg til hjelp fra familien, sier Henning Klauseie.

Avviser anklagene

Politiet er ikke ferdig med sin etterforskning enda. De venter på endelig gjennomgang av både mobiltelefoner og datautstyr hjemme hos mannen.

–Når databeslaget er gjennomgått blir saken sendt videre til statsadvokaten for avgjørelse om en eventuell tiltale, sier Klauseie.

Mannens forsvarer, Jostein Løken, sier hans klient stiller seg helt uforstående til påstandene.

–Han lurer på om barna har blitt utsatt for en eller annen påvirkning, sier Jostein Løken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND