NRK Meny
Normal

Far og sønn funnet i god behold

De to svenske turgåerne som man lette etter i Femundsmarka i Engerdal er funnet i god behold.

Laster kart, vennligst vent...

Det var svensk politi som ba politiet i Hedmark om bistand da to turgåerne trengte hjelp til å komme hjem.

Funnet

De hadde vært på tur i flere dager, men klarte ikke å komme seg hjem for egen maskin. Da helikopteret som skulle hente dem ikke fant dem, ble det satt i gang en leteaksjonen.

Nå er de to, en far på 72 år og en sønn på 18 år, funnet i god behold, melder politiet.

De dro ut på en flerdagers-tur på svensk side, men klarte ikke å komme seg hjem til avtalt tid på egen hånd.

Sliten

De ba dermed om å bli hentet, fordi faren var sliten etter den lange turen. Fjellredningsgruppen lette etter dem i området Rønsjøen/Grøvelsjøen, som ligger på i grensetraktene mellom Norge og Sverige.

Ifølge politiet gikk faren og sønnen ut ifra svensk side, og skulle fortsette mot Norge. De dro ut på en langtur, og hadde dermed med seg turutstyr. Politiet satte i gang leteaksjonen ved 13.30-tida, og de to ble altså funnet i god behold ved 20-tida.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Storhamar vant

  I den fjerde semifinalen i NM-sluttspillet i ishockey vant Storhamar 4–1 over Frisk Asker i kveld. Dermed leder Storhamar 3–1 i antall kamper og trenger kun én seier til for å komme til finalen.

 • Ibsenprisen delt ut i Skien

  Den nasjonale Ibsenprisen går i år til Malmfrid Hallum fra Lunner, som vinner prisen for stykket Solveigs 2. sang. Hallum får prisen på 150.000 kr, samt en statuett av Nina Sundbye.

  Malmfrid Hallum
  Foto: Lars Tore Endresen
 • Dyr evakueres fra låve

  Mellom 10 og 15 dyr er evakuert fra en låve ved Bybrua i Gjøvik fordi det er fare for at en mindre del av taket kan gi etter. I følge politiet er 3 takstoler knekt. Snø fra et høyere tak har rast ned på denne delen av taket.

  10-15 kyr ble evakuert etter at deler av et låvetak raste sammen.