Fant båten til savnet mann

Politiet har gjenopptatt søket ved Mjøsa etter savnede Ola Strømbu etter at båten hans ble funnet fortøyd ved Helgøya i formiddag.

Helgøya båt funnet
Foto: Geir Olav Slåen

Styrker fra Røde Kors og politiet leter nå langs strandkanten og på Helgøya etter mannen som har vært savnet siden søndag kveld.

Båten lå fortøyd

Politiet fikk i formiddag melding om at noen hadde sett en båt tilsvarende den den savnede Ola Strømbu dro ut med søndag, ved Helgeøya. Politipatruljen fra Ringsaker lensmannskontor reiste ut og  fant ut at det er den savnedes båt. Den lå fortøyd til ei brygge ved Bergevika. Den savnede var ikke i båten.

Mannskaper fra Røde Kors foretar nå søk med båt langs Helgøya. I tillegg blir det foretatt landsøk på Helgøya. Politiet undersøker også nærområdet.

Foreløpig blir det ikke dykket etter den savnede. Informasjonsrådgiver Karianne Dobloug ved Hedmark politidistrikt sier politiet vil vurderer utover dagen om det er aktuelt å søke i vannet.

Ikke livstegn siden søndag

34-åringen fra Åsnes ble meldt savnet mandag kveld etter at han la ut fra havna i Brumunddal i en åpen båt søndag kveld. Store mannskaper har lett etter ham siden mandag uten resultat.

Mobiltelefonen hans har ikke vært i bruk siden søndag kveld, og det har heller ikke vært noen bevegelse på kontoen hans siden han forsvant.