NRK Meny
Normal

Fant 20 kilo dynamitt på E6

Politiet vet ennå ikke hvordan en koffert med dynamitt havnet i en skråning ved en rasteplass på E6 ved Espa.

 

 

Det var ved 13-tida skjærtorsdag en påsketurist meldte fra om en mystisk koffert som lå noen meter fra toalettet på rasteplassen. Politiets undersøkelser sammen med en sprengningsekspert viste at kofferten inneholdt 20 kilo dynamitt. Det er ingen spor etter eieren, og dynamitten er nå lagret på sikkert sted hos firma Demex i Hamar. Politiet tror noen har villet kvitte seg med dynamitten og har kastet kofferten på rasteplassen. Det var ikke fenghetter sammen med dynamitten, men den var blitt fuktig. Dermed var det fare for eksplosjon. Kofferten med dynamitt er på størrelse med en gammel skrivemaskinkoffert. Politiet i Hedmark har ikke fått melding om noe dynamitttyveri og vil etterforske saken nærmere etter påske.  

 

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ber om strenge straffer

    Aktor Helge Eidsvaag mener cannabisplantasjene i Odalen var så proffe at han ber om lange straffer for de tiltalte. Ifølge Glåmdalen la Eidsvag ned påstand om straff på mellom snaut fire og drøyt fire år i fengsel for de fire, som har erkjent å ha tatt del i dyrkingen.

  • Rumenere siktet for 50 lovbrudd

    To menn som trolig sto bak tre innbrudd i Kongsvinger i fjor er tatt, skriver Glåmdalen. Framgangsmåten var lik flere innbrudd i drammensområdet og politiet der har varetektsfengsla og sikta to rumenere for 50 lovbrudd fra mai 2016 til novemner 2017.

  • Vil ha samarbeid om kryss

    Nye veier vil samarbeide med Bane Nor om byggingen av ny kryssning mellom E6 og Dovrebanen sør for Brumunddal, ifølge Hamar Arbeiderblad. Krysset kan bli opptil 330. millioner dyrere uten samarbeid. Bane Nor har frist til 1. mars på å gi et svar.