NRK Meny
Normal

Fakkeltog for fellesenhet i Hamar

2000 deltok torsdag kveld i en stor markering i Hamar til støtte for et fullverdig sykehus i Hamar-regionen.

Fakkeltog for fellesenhet i Hamar
Foto: Jan Egil Løvbakk

Med fakkeltog, apeller og kunstneriske innslag samlet hamarsinger seg til kamp for den såkalte fellesenheten- et stort sjukehus i Hamar-regionen.

Markeringen understreker hvor splittet Hedmark og Oppland er i synet på framtidas sjukehusstruktur.

 

Motsetninger

For mens 2000 hamarsinger kjemper for  stort nytt sjukehus i Hamar-området, sier store deler av resten av Hedmark nei til det samme.

Og de får følge av Oppland.

Sjukehusaksjonene i  Gjøvik, Lillehammer og Elverum innleder nå samarbeid for sine egne sjukehus….mot et stort Hamar-sjukehus.

I de tre byene som i dag har akuttsjukehus frykter de at et stort sjukhus nær Hamar vil tappe ressurser fra deres sjukehus.

I Hamar frykter de at dersom det ikke blir bygd en stor fellesenhet nær Hamar, vil byen kunne bli uten sjuekhus lenge. Nåværende Hamar sjukehus er det eldste sjukehuset, og risikerer å bli lagt ned først.

Politikere

Og samtidig med at sjukehusaksjon står mot sjukehusalsjon i regional strid, oppnevner fylkespolitikerne i Hedmark og Oppland nå representanter til det nye styret for Sykehuset Innlandet der nå også politikere skal delta.

Siste ord er neppe sagt i sjukehus-saken.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil utfor E 16 i Lunner

    En bil har kjørte av E 16 i Lunner. Føreren var alene i bilen å blir nå behandlet på stedet. Politiet opplyser at det er svært glatt på vegen.

  • Ny Storhamar-seier

    Storhamars håndballkvinner slo Tertnes 26-23 og er fortsatt ubeseiret på tabelltoppen etter seks serierunder. Elise Skinnehaugen ble Storhamars toppscorer med åtte mål.