NRK Meny

Vil gå i fakkeltog for den drepte jegeren

Det blir arrangert fakkeltog til minne om den drepte jegeren i Sør-Odal onsdag. Sør-Odal Sanitetsforening arrangerer minnemarkeringen.

Bildrap i Sør-Odal
Foto: Jag Egil Løbak / NRK

Artikkelen er flere år gammel.

– Vi vil støtte familien så godt vi kan, for vi er ei lita bygd som setter pris på hverandre, sier leder i Sør-Odal sanitetsforening, Helene Ullerlien.


Hun og de andre i Sanitetsforeninga har gått sammen for å arrangere et fakkeltog til minne om Halvor Johan Sva som ble påkjørt og drept lørdag morgen.
Sjåføren av bilen som kjørte ned og drepte den 64 år gamle jegeren har ikke gitt seg til kjenne.


Han ble funnet død ved Ullern skole i Sør-Odal lørdag morgen. Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at Sva ble påkjørt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jeger funnet død

Det var i veikanten ved Ullern skole i Sør-Odal at kameratene fant den påkjørte jegeren.

Foto: Jan Egil Løvbak / NRK

– Uforståelig udåd


– Det at noen kan gjøre en slik udåd er komplett uforståelig, og at vedkommende ikke gir seg til kjenne er fryktelig. Det ønsker vi å sette fokus på, sier Helene Ullerlien.


– Vi vil støtte familien så godt vi kan, og tenkte at et fakkeltog kunne være en fin markering. Vi håper med dette at personen som kjørte bilen vil gi seg til kjenne, slik at familien får fred i sorgen sin.


Det blir oppmøte for fakkeltoget på skoleplassen på Ullern skole, like ved der udåden skjedde, og toget vil gå forbi huset der Sva bodde.


– Et stille tog med lys og fakler, forklarer Ullerlien, som vil oppfordre alle i Odalen til å stille opp klokka 18.00.

Skulle lufte hunden

Det var ved 08.30-tiden lørdag at Svea ble funnet hardt skadd i veikanten like ved Ullern skole på Skarnes. Mannen skulle ut og lufte hunden sin, før han skulle møte resten av jaktlaget klokken 08.00.

Da han ikke kom tilbake til avtalt tid, begynte kameratene og lete etter mannen. De hørte en hund som klynket, og fant vennen hardt skadd i veikanten.

Det ble umiddelbart satt i gang livreddende førstehjelp, men Sva ble etter kort tid erklært død. Hunden ble kjørt til en veterinærklinikk på Greaker for behandling.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bil brant opp i Brumunddal

    En bil ble utbrent i nærheten av et bolighus i Brumunddal. Huset fikk minimale skader, ifølge politiet. Ingen ble skadet.

    Laster Twitter-innhold