NRK Meny
Normal

Få bookinger i rally-helga

Få velger hotellovernatting i forbindelse med Rally Norway arrangementet denne uka. Bransjen er skuffet over at etterspørselen ikke er større.

Solberg Menkerud
Foto: Marios Kopsidas / Scanpix/AP

En ringerunde til ulike overnattingssteder i Hedmark og Oppland, viser at etterspørselen etter overnatting i forbindelse med rally arrangementet er lavere enn hva bransjen forventet. Mange er fullbooket for helga, men det skyldes ikke først og fremst rallygjester.

- Det er litt overraskende at det ikke er noe, sier Rolf Arne Moen innehaver av Gjestegården i Kongsvinger. Ingen av gjestene på hans bookingliste har bestilt overnatting på grunn av  rally-arrangementet som starter i kveld.

 

Heller ikke i  Hamar, som er hovedsete for arrangementet, er hotellene fullbooket.

- Vi hadde forventet en pågang på størrelse med europamesterskapet i skøyter i januar, men slik er det ikke. Det er langt derifra,  sier Solfrid Bjørge i Hamar booking som formidler mye av overnattingstilbudet i byen.

Urealistisk høye forventninger

Flere ti-talls tusen publikummere og deltagere forventes til Kongsvinger, Elverum, Hamar og Lillehammer i forbindelse med Rally Norway.

Anne Nymoen i Rally Norway har ansvar for å booke deltagerne og teamene deres. Hun mener overnattingsbransjen har hatt for høye forventninger til antall overnattinger i forbindelse med arrangementet. 

- Mange har forsøkt å hause dette opp, og kalt det en såkalt VM-runde. Det er det ikke, og vi har ikke vært med på å hause opp overnattingsbransjens forventninger, sier Nymoen.

 Bedre besøk med en VM-runde.

Hvis arrangørene lykkes med prøverunden denne uka, er sjansen stor for at det blir en VM-runde i rally i Innlandet neste år. Da kommer de store rally-stjernene og dekningen og publikumsinteressen øker.

Rolf Arne Moen på Gjestegården i Kongsvinger er ikke i tvil om at det vil bety mye for han.

- Da håper jeg å skrive "rally-VM Norge" over hele booking lista mi, sier Moen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND