Evakuert fra fjellside med helikopter

Det ble i går kveld satt igang redningsaksjon av tre personer som satt fast i fjellsiden sør for toppen av Knutshø i Jotunheimen. Et helikopter fikk personene ut av området.

Laster kart, vennligst vent...

Tre personer ble i går kveld sittende fast i en fjellside. De satt fast i omlag tre timer før luftambulansen startet med å hente dem ut ved 22-tiden tirsdag.

Haagen Løvseth ved politiets operasjonssentral sier det må ha vært en dramatisk opplevelse:

– Det føles helt sikkert dramatisk når du står fast og verken kommer deg opp eller ned, og det i tillegg er vanskelig å få kommunisert ut.

Fra 10 til 45 år

De tre som ble sittende fast er en mann på 45 år, datteren hans på 17 år og en gutt på 10 år. Det var også en 18 år gammel gutt i turfølget, men han klarte å komme seg ut på egenhånd. De tre eldste skal være fra Østfold, men politiet har ikke full personalia på tiåringen.

– Luftambulansen er i ferd med å heise dem ut en etter en. Etter hva vi vet skal de være uskadd, men vi har ikke fått noen tilbakemelding fra redningstjenesten, sa Haagen Løvseth ved politiets operasjonssentral tirsdag kveld.

Dårlig dekning

Det er dårlig telefondekning i området, så politiet hadde ikke vært i kontakt med de tre mens de satt fast. Men en av dem klarte til slutt å få ringt AMK-sentralen og da ble aksjonen satt i gang.

– Ettersom det var med en tiåring var det nok ulike forutsetninger for å komme seg ut. 18-åringen hadde klatret 300 høydemetere, så det var nok ingen lett vei, sier Løvseth.

Den alpine redningsgruppa var også involvert i et tidligere stadium av aksjonen, men har ikke vært oppe i området ettersom luftambulansen hadde gode arbeidsforhold.

Knutshø har noen bratte og luftige partier. Det finnes flere alternative ruter til opp- og nedstigningen av fjellet.

Fjelltoppen ligger ikke langt fra fylkesvei 51 som går over Valdresflye i Oppland.