NRK Meny
Normal

Etterlyser stjålne biler internasjonalt

Lastebilen og trekkvogna som ble stjålet på Midtstranda i Hamar i helga etterlyses både nasjonalt og internasjonalt. Politiet vet ikke hvilken retning tyvene har kjørt.

Stjålne lastebiler

Denne hvite lastebilen og den svarte trekkvogna ble stjålet fra Midtstranda i Hamar i helga.

Foto: Termo Partner, Stryn/Scania Hamar

Lastebilen og trekkvogna som ble stjålet fra Scania på Midtstranda i Hamar i helga er verdt flere millioner. Trekkvogna som ble stjålet var helt ny og klar for levering.

– Den er verdt omtrent 1,4 millioner kroner. Vi har ikke hørt noe nytt i ettermiddag, sier Bjørn Rønning i Scania Hamar.

Også en tredje lastebil ble forsøkt stjålet, men den lyktes det ikke tyvene i å få med seg.

– Politiet har vært på stedet i dag og sikret spor i kjøretøyet som står igjen, som ble forsøkt stjålet. Utover det har vi ingen spor eller vitneobservasjoner, så vi vet ikke hvilken retning de har kjørt. Vi holder alle muligheter åpne, sier operasjonsleder hos politiet i Hedmark, Dyre Antonsen.

Etterlyses internasjonalt

Tyveriet ble oppdaget tidlig mandag morgen. Det har trolig skjedd en gang mellom lørdag morgen og mandag morgen. Både lastebilen og trekkvogna sto parkert utendørs på området til Scania på Midtstranda.

– De to kjøretøyene som er stjålet blir etterlyst både nasjonalt og internasjonalt, slik at politiet rundt omkring er klar over at de er stjålet, sier Dyre Antonsen.

Det har vært lignende tyverier de siste månedene.

– Vi har hatt noen tilfeller tidligere, ja sier Antonsen.

Ingen observasjoner

Politiet har ingen vitneobservasjoner eller spor som kan fortelle hvilken retning tyvene tok eller hvor de har kjørt med lastebilen og trekkvogna.

– Nei, vi har ikke det, så vi holder alle muligheter åpne, sier operasjonsleder Antonsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Lastebil veltet på Dokka

  En lastebil har veltet over på siden på fylkesvei 33 ved Nordsinni på Dokka. Ingen skal være skadet. Politiet melder på Twitter at det er glatt på stedet. Bergingsbil er på vei og trafikken blir dirigert manuelt.

 • Rekordvern av skog

  Regjeringen har i dag vernet en rekke skogområder i Hedmark og Oppland. Skogområdene ligger i kommunene Sør-Odal, Stor-Elvdal og Åsnes i Hedmark, og kommunene Sel, Nord-Fron, Gjøvik, Nordre Land, Østre Toten, Etnedal, Nord-Aurdal, Gran og Lunner i Oppland. Totalt ble 49 nye skogområder i ti fylker vernet i dag.

  Gammel granskog i Engerdal
  Foto: OLE MARTIN SPONBERG / NRK
 • Dark Room-dømt

  En 45 år gammel mann fra Hedmarken er i Sør-Østerdal tingrett dømt til fengsel i ti måneder for å ha lastet ned og spredt bilder og filmer med seksuelle overgrep mot barn. Mannen var også tiltalt for å ha forbrudt seg seksuelt mot en 12 år gammel jente i nær familie, men ble frifunnet på dette punktet. Navnet hans dukket opp i materiale i det såkalte Dark Room prosjektet.