NRK Meny

Etterforsker ku-mishandlingen

Politiet vil prioritere etterforskningen av saken der ti kyr tirsdag ble funnet med store kuttskader. Det sier lensmann i Valdres, Jan Aune. Eieren, bonde Embrik Før fra Lomen i Vestre Slidre leverte politianmeldelsen i dag. Flere av kyrne hans hadde svært dype og stygge kuttskader. Politiet setter i gang etterforskningen umiddelbart, sier Aune.

Anmelder etter kulemlesting
Foto: Privat

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.