NRK Meny
Normal

Er med og leder Hurtigruten-sending

I kveld starter verdens lengste tv-sending av verdens vakreste sjøreise. Med på turen er programleder Kari Toft som til vanlig holder til hos «Ut i naturen» på Elverum.

Kari Toft og mårhund

Kari Toft blir med Hurtigruten oppover til Kirkenes.

Foto: Jørn Norli / NRK

Hurtigruten minutt for minutt kom i stand etter at NRK sendte Bergensbanen minutt for minutt. Sendingen viste bergensbanen akkurat slik den fortonet seg for reisende med et kamera foran og et kamera på hver side, og ble sendt i sin fulle lengde.

- Det er jo ingen som har gjort noe slikt før. Dette blir verdens lengste tv-sending og den går direkte. Så hvordan dette går er det ingen som vet. Vi må bare kaste oss ut på dypt vann, bokstavelig talt, så får det briste eller bære, sier Kari Toft.

Ikke bare kameraer

For de som er interessert kan man følge ruteplanen på nett. Der er det masse informasjon om hvor hurtigruten er og når den kommer hvor. Det kommer også til å være oppskrifter fra kokken så alle kan lage sin egen Hurtigrutemeny oppover hele kysten. I tillegg blir det masse opplysninger om havstrømmer og GPS-posisjoner.

- Vi som er om bord skal på en rolig måte formidle turen, møte reisende, se litt hva som skjer på havner oppover kysten. Her kommer det nok til å bli både sang og musikk. På andre strekninger er det bare kameraene som vises, så man virkelig kan nyte turen.

(saken fortsetter under bildet)

Konferanserommet på Hurtigruten

Konferanserommet på Hurtigruten er rigget opp til sending.

Foto: NRK

Ut i naturen fra Hurtigruten

Det skal samtidig lages et program for ut i naturen underveis, som skal sendes til høsten.

- Vi tar den samme reisen og filmer fra hurtigruten, men vi skal også på noen utflukter. Jeg skal både på fuglefjell, havfiske, kjenne litt på kreftene i Saltstraumen og være på Nordkapp. Så jeg kommer til å formidle hurtigruteturen med et blikk på naturen vi passerer og opplever. Sier Toft.

Turen kan du følge på NRK2, eller på internett. Det hele krydres med arkivklipp og historier oppover hele kysten.

Video Hurtigruten - nettpromo norsk

Hurtigruten - nettpromo norsk