NRK Meny
Normal

Enebolig brant ned til grunnen

Ingen var tilstede i huset, da en enebolig ble totalt utbrent på Koppang i dag.

Brann

Brannen hadde fått godt tak i eneboligen da brannmannskapene kom til stedet. Til slutt måtte de sørge for en kontrollert nedbrenning, og passe på at brannen ikke spredte seg videre.

Foto: Politiet

– Det var en nabo som stod og grillet, som plutselig så flammene stå opp gjennom taket på eneboligen, sier operasjonsleder ved Hedmark politidistrikt Ole-Erik Skogheim.

Naboen fikk varslet brannvesenet, som rykket ut til Dyrefaret, like nord for Koppang stasjon. Da brannvesenet kom til stedet, var boligen overtent, og brannvesenet fikk hjelp av sivilforsvarets grupper i Stor-Elvdal og Alvdal, til å passe på så ikke brannen spredte seg.

Like bak boligen ligger en skog, og det var en stund fare for at brannen kunne spre seg videre av den voldsomme varmeutviklingen.

Hadde leieboere

Brann i enebolig

Det var en stund fare for at brannen ville spre seg til skogen bak, men det fikk brannmannskapene og sivilforsvaret avverget.

Foto: Politiet

Ingen var inne i huset da det begynte å brenne. Huset hadde også hadde en utleie del hvor det bodde to leietakere.

– Det var ingen lykkelig dag, men det var lykke at det ikke var noen i huset, sier Skogheim.

Eierne av huset ble varslet, og har det etter forholdene bra. De har innkvartert seg hos venner og familie.

Uklar brannårsak

– Huset er totalskadd, og bare en kullhaug er igjen. Brannvesenet kommer til å drive med etterslukking i et døgn til. Det må kjøles ordentlig ned, før politiet kan lete i kullrestene etter et arnested, sier Skogheim.