NRK Meny
Normal

En mill til rally i Hamar

 

Rally
Foto: Rally Norway

Onsdag skal politikerne i Hamar vedta å bruke nok 1 million kroner på VM-runden i rally neste år. Hittil har kommunen brukt to millioner.

Utgifter og moro

Rådmannen i Hamar regner med at det vil koste kommunen 1 million kroner når VM-runden i rally i februar. Halvparten av pengene skal bidra til å skape liv i byen. Men byen skal også være vertskap og skal ha gjester på besøk i rådhuset.

Fra før har Hamar lagt ned en million kroner i søknaden og brukte også en million på prøverunden tidligere i år. 

Hamar blir hovedkvarter

Selv om rally-runden går både i Hedmark og Oppland, er det Hamar som blir hovedkvarteret. På hotell Scandic blir det såkalt race-kontroll, mens det blir serviceplass i Vikingskipet. To fartsetapper skal gå i Ankerskogen. Og selv om rallyet ender i Elverum, blir både starten og avslutningsarrangementet på Stortorget i Hamar.    

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Blir 3. størst i landet

    Gausdal Bruvoll kjøper Gran Tre, og blir den tredje største leverandøren av trelast i Norge.Gran Tre eies av de to allmenningene Gran Almenning og Brandbu og Tingelstad Almenning, mens Gausdal Bruvoll er en samvirkebedrift som blir eid av 1300 skogeiere.

  • Kom til rette etter leteaksjon

    En 88 år gammel kvinne med demens tok seg en tur på egenhånd mandag ettermiddag og ble meldt savnet fra Lillehammer sykehus. Tre timer senere kom kvinnen til rette, melder politiet.

  • Brann i vogntog

    Det brenner i et vogntog på E6 ca. fem kilometer nord for Dombås. Nødetatene er på vei til stedet.