Elverums-helten som avgjorde i siste sekund nok en gang

For tredje gang gjorde ungutten Simen Holand Pettersen det: Avgjorde for Elverum i mesterligaen i siste sekund. Dermed lever drømmen om å gå videre fortsatt.

Simen Holand Petersen

NOK EN GANG: Simen Holand pettersen avgjorde nok en gang i siste sekund for Elverum

For andre gang var det sveitsiske Wacker Thun som fikk oppleve skuddarmen til ungutten og sønnen til den gamle storspilleren Gunnar Pettersen. Han banket inn 29-28 og dermed blir alt avgjort i siste kamp i grunnspillet.

Utgangspunktet for Elverum var enkelt foran 2200 tilskuere hjemme i Terningen Arena: Laget måtte vinne mot bunnlaget Wacker Thun for fortsatt ha muligheten til å gå videre i mesterligaen. Samtidig måtte Dinamo Bucuresti avgi minst et poeng i en av sine to siste kamper. Det gjorde de ikke i helga, og dermed må det skje i siste kamp mot kveldens motstander for Elverum Wacker Thun.

Avgjorde i siste sekund

Elverum gjorde jobben sin i en høydramatisk kamp. Det så håpløst ut med seier bare minuttet før slutt, men Simen Holand Pettersen ville det annerledes.

– Det var enklere enn sist. Jeg så ikke at det var åpent mål, men Magnus Fredriksen ropte det til meg, sier Holand Pettersen som synes det var deilig nok en gang å avgjøre for Elverum.

– Det var deilig, helt fantastisk.

Han vurderer muligheten for avansement som å være til stede. Elverum må vinne borte mot Ademar Leon og Dynamo Bucuresti må avgi poeng mot Wacker Thun, som Elverum også slet kraftig med.

Vi slet i deler av spillet, og de klarte å bryte oss ned, sier han.

Vanskelig start

Morten Nergaard

Lever: Håpet om å gå videre lever for Elverum og keeper Morten Nergaard.

Og Wacker Thun åpnet kampen med hardt forsvarsspill der de pådro seg to utvisninger i løpet av kampens fire første minutter. Det lønte seg, for etter 13 minutter ledet de med tre mål, 8–4. Wacker Thuns keeper Marc Winkler skapate store problemer for Elverum.

Elverum slet med personlige feil og rytmen i angrepsspillet, og etter 18 minutter tok trener Michael Apelgren timeout på stillinga 7–10. Men det hjalp lite. Wacker Thun gikk opp i en firemåls ledelse etter at Elverum brant sjanse etter sjanse.

Men Elverum har gang etter gang vist at de ikke gir seg, og mot slutten av omgangen spiste de seg sakte, men sikkert innpå.

Og ett minutt før pause utlignet Simen Hollan Pettersen som avgjorde i siste sekund sist Elverum møtte Wacker Thun. Til pause lå hjemmelaget under 15–16.

Thriller

Andre omgang startet også dårlig for Elverum, og gjestene gikk straks opp i en tremåls ledelse og Elverum bommet igjen på 100-prosent sjanser. Elverum kom seg fort etter kalddusjen og etter sju minutter sto det 18–18. Og som nesten alle kampene i denne gruppa i mesterligaen, ble det en thriller av en avslutning.

Med åtte minutter igjen å spille var Elverum for første gang i andre omgang oppe i ledelsen etter at Thrainn Orri Jonsson banket inn ballen fra strek. Fem minutter før slutt sto det 26-26.