NRK Meny
Normal

Elverum tapte i Champions League

I en dramatisk kamp tapte Elverum 29-30 mot ukrainske HC Motor Zaporozhye i Champions League. Dermed er sjansene til å gå videre fra grunnspillet svært små.

Elverum tapte

Elverum og Steffen Stegavik tapte knepent.

Foto: Trond Ivan Hagen / NRK

Det var et heltent Elverums lag som startet kampen hjemme i Terningen Arena. Anført av Steffen Stegavik tok laget teten fra start. Flere spillere var i scoringshumør og forsvarsspillet satt også bra. Laget gikk til pause med en 15-12 ledelse. Men andre omgang startet på verst mulig måte, og ukrainerne gikk rett opp i ledelse. På det meste ledet de med fire mål, men Elverum nektet å gi seg og bet seg fast. Flere klasseredninger av Morten Nergård kunen ha snudd kampen igjen, men det holdt akkurat ikke.

– Litt bittert

Keeper Morten Nergård synes det er bittert.

– Når en er så nærme skulle en gjerne hatt med poeng, men det gikk ikke denne gangen.

Nergård var godt fornøyd med første omgangen.

– De fikk tre kjappe mål i starten av andre omgang, men vi kom tilbake og det var jevnt hele vegen selv om de hadde et lite overtak på oss. Hadde vi vært heldige hadde vi fått med oss et poeng, sier Nergård.

Han vurderer sjansene til å gå videre nå, som små.

– De er vel meget små, men vi har aldri vært noen favoritter i gruppa. Hvert poeng vi tar med oss er en seier og vi skal kjempe videre, sier han.

Ving Kalle Björkman mener Elverum nå har en ting å gjøre: Å vinne i Ukraina.

– Da har vi tatt de poengene vi skulle tatt her i dag. Men sjølsagt blir det vanskelig. Vi må vinne hjemme dersom vi skal ha noen sjanse, sier han.