Elverum tapte i toppoppgjør

I et jevnt toppoppgjør tapte Elverum 27-32 mot det spanske laget La Rioja i Mesterligaen. Elverum ga spanjolene kamp til døra.

Elverum håndball

Elverum viste fra start av at de nok en gang kan spille jevnt med de beste. Denne gangen i toppoppgjøret mot spanske Naturhouse Som mot Montepellier åpnet høyreback Nikolaj Mehl glimrende og bidra sterkt til at elverum ledet 6-3 i starten av kampen.

Kom sterkere

Men spanjolene kom sterkt tilbake og scorte fem ganger uten at Elverum klarte å kvittere. halveis i omgangen ledet de 10-8. De holdt føringa resten av omgangen og kunne gå til pause med 14-16 etter at det lugget mer i angrep for Elverum. Verken vingene eller strekspiller kom til avslutninger og scoret.

Starten av andre omgang var heller ikke god for laget. Spanjolene gikk opp til en firemåls ledelse før Erik Toft klarte å redusere til 15-18. Morten Nergård holdt laget inne i starten av omgangen med flere redninger. Likevel klarte spanjolene å holde en tre måls ledelse i starten av omgangen. Men Elverum nektet å gi seg og da spanjolene hadde to utvist klarte hjemmelaget å gå opp i en 23-22 ledelse etter 18 minutter.

Etter i underkant av 20 minutter brente Andre Lindboe straffe, og i stedet for 24-23 måls ledelse så gikk spanjolene nok en gang opp i en tremåls ledelse.

Mot slutten raknet det litt for Elverum som tapte 27-32. Laget er dermed to poeng bak spanjolene som leder gruppa.

– For mange feil

Keeper og kaptein Morten Nergaard mener kampen ble omtrent som forventet.

– Det ble tøft og jevnt. Skal vi vinne oppgjør som dette må alle prestere maksimalt. Det var ikke alle som gjorde det i dag, sier Nergaard.

Han mener at for mange enkle feil felte elverumsingene søndag kveld. Han vurderer sjansene for å gå videre nå som minimale.

– Vi får heller sette oss som mål å få flere poeng enn i fjor. Da fikk vi sju poeng og har fem nå, sier han.