Elverum rykker ned

Elverums spillere var knust etter tapet mot Mjøndalen, som betyr at de rykker ned fra 1. divisjon. – Alt i alt er vi ikke gode nok, sier treneren.

Nedrykk Elverum

NEDSLÅTT: Elverumspillerne var nedslått etter at det ble klart at de rykker ned.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Det var stor spenning foran årets siste runde i herrenes 1. divisjon i fotball søndag, og Elverum hadde det i egne hender: Dersom de vant ville de sikre kvalifiseringsplassen og en ny sjanse til å spille i den nest øverste divisjonen et år til.

Men det gikk ikke slik. Elverum tapte 0–3 hjemme på Elverum stadion mot Mjøndalen. Samtidig vant Fredrikstad sin kamp, og gikk forbi hedmarkingene i siste serierunde.

– Vi er ikke gode nok

Det var målløst til pause, men i andre omgang rant målene inn for Mjøndalen foran 752 tilskuere på Elverum stadion: Mathias Fredriksen etter 52 minutter, Andreas Hellum etter 61 minutter Jonathan Lindseth helt på tampen av kampen.

Hedmarkingene rykker ned sammen med Arendal.

Trener Tore Fossum innser at det blir 2. divisjon neste år, etter én sesong i 1. divisjon.

– Alt i alt er vi ikke gode nok. All honnør til gutta som har prøvd hele veien denne sesongen, men vi har ikke klart å bikke de jevne kampene i vår favør, sa Fossum til NRK etter kampen.

Fossum sier han fortsetter som trener, og at de skal gjøre alt for å rykke rett opp igjen neste år.

– Vi har tatt nye steg også denne sesongen og klubben er i utvikling. Vi skal få til et lag som kan kjempe i toppen neste år, sier Fossum.

MJØNDALEN SCORER: leder 1 - 0 over Elverum

JUBEL I BRUNT: Tre ganger kunne Mjøndalen juble over å ha skåret mål mot Elverum søndag.

Foto: Knut Røsrud / NRK

Fredrikstad skal nå spille kvalifisering om å berge plassen i 1. divisjon etter at de slo Sandnes-Ulf 3–0 hjemme. Det gamle storlaget skal møte Notodden i kvalifiseringen. Telemarkingene slo Raufoss i den avgjørende kampen i 2. divisjon lørdag etter ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.

KIL tapte

På Gjemselund sørget Mathias Dahl Abelsen for at Tromsdalen slo Kongsvinger 1–0.

Abelsen ble matchvinner med sin scoring etter kun ti minutter. Verken Kongsvinger eller Tromsdalen maktet å få nettkjenning i andre omgang.

Kongsvinger avga poeng for første gang siden 1. oktober. Før søndagens kamp hadde KIL vunnet tre kamper på rad.

Kongsvinger endte dermed på 10. plass i årets 1. divisjon.

Laster innhold, vennligst vent..