NRK Meny
Normal

Elverum ble sluttspillmestere for fjerde året på rad

Elverum tok sin fjerde seier på rad sluttspillmesterskapet i håndball for herrer i kveld med seier mot Bodø 26-29.

Elverum vant sluttspillfinalen

SLUTTSPILLMESTERE: Karl Bjørkmann og de andre spillerne på Elverum jublet da det ble klart at de ble sluttspillmestere etter seieren mot Bodø i kveld.

Foto: Harald Krogtoft / NRK

Med seier i sluttspillet kan også Elverum håndball herrer kvalifisere seg til Champions League neste sesong.

Kom sterkt på slutten av sesongen

– Dette var helt underbart. Vi har hatt en variabel sesong, men bygger oss opp og spiller et helt vannvittig bra sluttspill og står nå som norske mestre. Det er helt fantastisk, sier Karl Bjørkmann.

Elverum ble sluttspillmestere for fjerde gang etter seier mot Bodø.

Elverum ble sluttspillmestere for fjerde året på rad.

For fjerde året på rad har de vunnet sluttspillet, og har i tillegg ett seriemesterskap. I år startet de ikke så bra i serien, men kom sterkt mot slutten. For en uke siden vant de mot Bodø i den første sluttspillfinalen med 30-23 hjemme i Terningen Arena.

– Jeg synes det er rettferdig at vi vant i dag. Vi var litt bedre enn Bodø i dag, sier Bjørkmann.

– Skal feste i en uke

Elverum var før kampstart klare på at de ønsket å vinne i kveld for å unngå en tredje finalekamp i mesterskapet. Nå blir det fest i Elverum når håndballgutta kommer tilbake til hjembyen seinere i kveld. De er ventet til Elverum rundt midnatt.

– Nå skal vi feste i en uke, sier Bjørkmann.

Elverum ledet også til pause, da sto det 10-11 mellom Bodø og Elverum.

Bodø må nøye seg med en andre plass etter tapet i dag, men det er ikke den eneste andreplassen i år. Bodø ble nummer to også i serien og i cupen.

Elverum har slitt økonomisk denne sesongen. De manglet tre millioner kroner for å berge klubben, og det ble satt i gang en kronerulling som ga god respons.

Klubben får nå 125.000 kroner for seieren i sluttspillet.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Listhaug går av

  Sylvi Listhaug sier hun ikke kan tillate at hennes avgang åpner for at Frp mister makt og trekker seg som justisminister, skriver hun på Facebook. Hun framholder at hun går av frivillig.

 • 137 dyr reddet ut i Ringsaker

  Totalt 137 dyr er reddet ut av driftsbygningen som raste sammen i Åsmarka i Ringsaker i Hedmark mandag. Politiet bekrefter at det ikke er flere levende dyr i det sammenraste bygget. Redningsmannskapene har i natt avsluttet arbeidet på stedet.

 • Fjøs har kollapset i Åsmarka

  Taket til et fjøs med over 100 storfe har kollapset i Åsmarka i Ringsaker. Det er uklart hvor mange dyr som har overlevd. Det pågår evakuering av dyra.

  Kart Åsmarka