NRK Meny
Normal

Elev siktet for vold mot lærer

En 18 år gammel elev ved Gjøvik videregående skole er siktet for vold mot en av lærerne på skolen. Eleven ble pågrepet i går.

Gjøvik videregående skole

En elev på Gjøvik videregående skole er siktet for vold mot en lærer.

Foto: Runar Henriksen Jørstad / NRK

Voldsepisoden skjedde i går ettermiddag da læreren prøvde å stoppe en krangel mellom 18-åringen og en 17 år gammel medelev.

Slo eller sparket læreren

Tom Gjestvang

18-åringen er siktet for vold mot læreren, sier politiadvokat Tom Gjestvang.

Foto: Jorun Vang / NRK

– Det var en konfrontasjon mellom disse to elevene, og læreren forsøkte både å megle og etterhvert gå i mellom. Så har aggresjonen da rettet seg mot læreren, som har fått noen slag, eventuelt spark, i ryggen, sier politiadvokat Tom Gjestvang ved Vestoppland politidistrikt.

18-åringen ble pågrepet rett etter hendelsen og er nå siktet for vold mot læreren. Alle de tre involverte ble avhørt i går.

– Læreren ble ikke skadet, men har fortsatt smerter, forteller politiadvokaten.

Kranglet om bag

Bakgrunnen for krangelen mellom de to elevene skal ha vært en bag som hadde forsvunnet, og beskyldninger om hvor denne bagen hadde blitt av.

– Vi er tidlig i etterforskningen ennå, men det kan se ut som at det er denne ene eleven som har vært voldelig mot læreren, som bare forsøkte å verge seg.

Taus rektor

Åse Sletten, rektor Gjøvik videregående skole

Åse Sletten, rektor ved Gjøvik videregående skole

Foto: NRK

Rektor Åse Sletten ved Gjøvik videregående skole vil ikke si mer om saken enn å bekrefte at det var to elever og en ansatt som var involvert i episoden.

Hun vil heller ikke si noe om episoden har ført til en eller flere utvisninger.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Bilulykke Nordsinni

    To biler har kollidert på fv 33 ved Nordsinni i Nordre Land kommune. Nødetatene er på vei til ulykkesstedet. Skadeomfanget er ukjent.

  • Hamar kommune vil ha sykehus

    Hamar kommune vil ha et nytt sjukehus enten ved jernbanestasjonen eller ved Vikingskipet. Rådmann Bjørn Gudbjørgsrud viser til to rapporter som har blitt utarbeida i etterkant av at kommunestyret i Hamar bestemte seg for å se på mulighetene for å legge et sjukeshus til byen. Sjukehuset Innlandet har vedtatt at de ønsker å bygge ved Mjøsbrua.

  • Hadde overgrepsbilder

    En mann i 50-åra er i Glåmdal tingrett dømt til fengsel i sju måneder for oppbevaring av bilder og video med overgrep mot barn. Mannen har lastet ned filmer og bilder av overgrep gjennom 10 år, skriver Glåmdalen.