NRK Meny
Normal

Drapssiktet framstilles for varetekt i dag

Mannen i 50-årene som er siktet for forsettlig drap på sin bror i Gjøvik, blir framstilt for varetektsfengsling i dag.

Trine Hansen, politiadvokat

OBDUKSJONSRAPPORTEN: – Politiet venter nå på den foreløpige obduksjonsrapporten som trolig er klar i morgen, sier politiadvokat Trine Hanssen ved Vestoppland politidistrikt.

Foto: Frode Meskau / NRK

Mannen vedgikk ikke straffskyld i avhør søndag. Han vedgår de faktiske forholdene, men sier han handlet i nødverge, ifølge hans forsvarer Ketil Myhre.

Den avdøde broren ble funnet på ei hytte langs Mjøsa, sør for Gjøvik sentrum.

Vil be om fire uker i varetekt

– Jeg vil be om at drapssiktede blir varetektsfengslet i fire uker, sier politiadvokat Trine Hanssen ved Vestoppland politidistrikt.

Åstedet, drap på Gjøvik

FORELØPIG ÅSTEDSUNDERSØKELSER AVSLUTTET: Politiet har avsluttet de foreløpige åstedsundersøkelsene ved hytta der avdøde ble funnet sør for Gjøvik.

Foto: Frode Meskau / NRK

Den pågrepne varslet selv politiet om dødsfallet litt over klokka tre natt til lørdag. Politiet i Vestoppland gjennomførte lørdag og søndag teknisk og taktisk etterforskning. Politidistriktet har også fått bistand fra Kripos.

– De foreløpige undersøkelsene på drapsstedet er nå avsluttet. Nå venter vi på den foreløpige obduksjonsrapporten som trolig er klar i morgen, sier Hanssen.

Politiet har en viss formening om hva som har skjedd, men vil ikke si noe om det før videre etterforskning kaster lys over hendelsesforløpet.

Verken avdøde eller siktede er kjent av politiet fra før.