NRK Meny
Normal

Drapssiktet er varetektsfengslet videre

Politiet fikk i dag forlenget varetektsfengslingen av den 48 år gamle mannen fra Vestoppland som er siktet for drap på kona si, den kjente konsertpianisten Natalia Strelchenko. Det skriver BBC på sine nettsider.

Natalia Strelchenko

DØDE AV SKADER: Natalia Strelchenko døde av skadene hun fikk natt til søndag. Politiet mener mannen hennes fra Vestoppland påførte henne skadene.

Foto: Pressefoto.

Den drapssiktede 48-åringen møtte i retten i Manchester i England i formiddag. Ektemannen er siktet for drap, i tillegg til drapsforsøk på hennes 14 år gamle sønn.

Musikeren ble funnet med kraftige hode- og nakkeskader natt til søndag, og døde senere av skadene.

Saken skal behandles på nytt på neste rettsnivå i England på fredag.

Dramatisk natt til søndag

Det er to år siden familien flyttet inn i det nye huset som ligger nordøst for Manchester sentrum. Herfra drev Natalia Strelchenko og mannen et musikkakademi som blant annet satte i gang samarbeidsprosjekter mellom etablerte musikere og nye talenter.

Kvart på to natt til søndag ble politi og ambulansepersonell tilkalt til adressen, etter at naboer hørte høye smell og skrik om hjelp.

Da politiet kom frem, fant de den 38 år gamle russiskfødte musikeren med store hode- og nakkeskader. Ambulansepersonell forsøkte å hjelpe på stedet, men livet sto ikke til å redde.

Obduksjonen viser at hun døde av skadene hun ble påført.

Dømt for vold mot kona i fjor

Da politiet tirsdag kveld offentliggjorde siktelsen mot 48-åringen som er fra Vest-Oppland, ble det også klart at han var siktet for drapsforsøk på et barn under 17 år.

Flere medier har senere meldt at dette er Strelchenkos 14 år gamle sønn.

Den 48 år gamle ektemannen er ifølge VG tidligere dømt for vold mot sin kone. Avisen skriver at han sonet så sent som i fjor en 90-dagers fengselsstraff for vold i lavsikkerhetsfengselet Ilseng utenfor Hamar.

Han erkjente seg da skyldig på alle punkter.

Natalia Strelchenko

KJENT PIANIST: Russiskfødte Strelchenko startet pianokarrieren som 12 åring sammen med St Petersburg Symfoniorkester, og har opptrådt både på Carnegie Hall i New York og Wigmore Hall i London.

Foto: NRK

Anerkjent pianist - klar for Norgeskonsert

Strelchenko har de siste årene brukt navnet Natalia Strelle, og har spilt flere konserter i Europa, den siste konserten var 3. august. Flere britiske aviser har hentet frem tidligere anmeldelser hvor hun hylles for sitt talent.

Etter planen skulle hun spilt sammen med Oslo-filharmonien i midten av oktober.

Russiskfødte Strelchenko startet pianokarrieren som 12-åring sammen med St. Petersburg Symfoniorkester, og har opptrådt både på Carnegie Hall i New York og Wigmore Hall i London.

Etter det brutale drapet ble kjent, har flere britiske aviser henter frem tidligere anmeldelser hvor pianisten blir hyllet for sitt store talent.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND