NRK Meny
Normal

Mann dømt 39 ganger for lovbrudd

Bare fire måneder etter at han kom ut fra fengsel etter dom nummer 38, ble en mann fra Glåmdalsdistriktet pågrepet på nytt. Nå er han dømt - igjen.

Glåmdal tingrett

DØMT TIL FENGSEL IGJEN: I sin 39 dom fikk mannen i 40-årene en dom på fem måneders fengsel av Glåmdal tingrett.

Foto: Linda Vespestad / NRK

Før helgen måtte mannen igjen møte i Glåmdal tingrett. Denne gangen var han tiltalt på ni forskjellige punkter, men aktor frafalt et av tiltalepunktene.

Mannen i 40-årene ble denne gangen dømt til fem måneders fengsel. Han ble dømt for blant annet å ha kjørt i ruspåvirket tilstand, for å ha hatt elektrosjokkvåpen, for å ha gått med kniv og for å ha vært i besittelse av narkotika.

Hadde nettopp sonet en dom

Da mannen ble pågrepet 1. juni var det kun fire måneder siden han kom ut av fengslet etter å ha sonet sin dom nummer 38.

– Han har hatt en kriminell løpebane i mer enn 20 år, men det er stort sett de samme type sakene han til stadighet blir dømt for. Det er hovedsakelig vinningskriminalitet, kjøring i ruset tilstand og besittelse av små mengder narkotika det dreier seg om, sier mannens forsvarer Gard Andre Lier.

Da mannen i 40-årene ble tatt for nye lovbrudd i sommer, ble han varetektsfengslet. Tingretten mente at det var fare for at han kom til å gjøre nye lovbrudd. Retten begrunnet dette med at han finansierer sitt rusmisbruk ved å begå vinningsforbrytelser.

Nekter for at han har et rusproblem

– Han bruker rusmidler sporadisk, men det kan gå lange perioder der ting går bra og rus og kriminalitet ikke er en del av hverdagen. For han er det tydelig at rusen hans henger sammen med den kriminelle aktiviteten, sier Lier.

Retten la i sin dom vekt på at mannen tidligere er domfelt flere ganger for lignende lovbrudd, og dette ble sett på som skjerpende da straffen skulle bestemmes.

– Flere av tilfellene han nå var tiltalt for er små forseelser, men fordi min klient nå er straffedømt så mange ganger, blir straffen streng, sier hans forsvarer.

Mannen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet i sommer.

I tillegg til fengselsstraffen fikk mannen inndratt et elektrosjokkvåpen, en kniv og en bil.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Varmer opp for Sting

  Stjernekampvinneren Adam Douglas skal varme opp for Sting under årets jazzfestival på Kongsberg. Arrangøren melder at det allerede er solgt over 4.000 billetter til konserten 5. juli. Adfam Douglas er bosatt på Harestua

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • 16. dom for kjøring uten førerkort

  Ei kvinne i 40-åra fra Kongsvinger er for 16. gang dømt for kjøring uten førerkort, skriver Østlendingen. Hun er også dømt for oppbevaring av amfetamin. Kvinna behandles for stoffavhengighet og tingretten mente at betinget dom er passende reaksjon.

 • Lastebil mistet et hjul

  På riksveg 25 ved Flishøgda har en lastebil mistet ene hjulet og det traff en personbil. 2 personer som var i personbilen er ikke skadd. Det ble mindre skader på personbilen.