NRK Meny
Normal

Dokka-drapet: Tror ikke broren ble med frivillig

GJØVIK TINGRETT (NRK): Nils Olav Bakkens bror forklarte at han ikke tror Bakken ble med de tre tiltalte frivillig kvelden han ble drept.

Vitne forklarer seg i retten

FORKLARTE SEG: Nils Olav Bakkens halvbror forklarte seg for retten om sin avdøde bror.

Foto: Line Fosser Vogt / NRK

Bakkens halvbror forklarte seg tirsdag om forholdet til broren og beskrev ham som en snill person. Broren forklarte at Bakken var sterkt knyttet til tobakken og telefonen sin.

– Han røykte en del, forklarte broren.

Da Kripos forrige uke la frem spor fra undersøkelse av Bakkens bolig i Dokka, ble det klart at to røykpakker og en mobiltelefon lå på stuebordet.

På spørsmål fra bistandsadvokat Sigurd Klomsæt om han var overrasket over at Bakken forlot leiligheten sin uten røyk og telefon, svarte broren ja.

– Han pleide å ha med seg det når han gikk ut, forklarte han.

Tror ikke Bakken ble med frivillig

De tre tiltalte har forklart at de kjørte innom Bakkens bolig på kvelden fredag 2. september og spurte om han ville bli med på kjøretur for å snakke. Ifølge de tiltaltes forklaringer ble Bakken med på turen frivillig. Det tror ikke broren.

– Jeg tror de lurte etter tvang han med, forklarte broren i retten.

Han begrunnet påstanden med at Bakken var avhengig av tobakk og at han som regel alltid hadde telefonen sin på seg når han beveget seg ut av huset.

– Jeg tror ikke han gikk frivillig ut av leiligheten, forklarte broren.

Politiet la frem dataspor

Kripos la tidligere på dagen frem data fra telefonene til de tre tiltalte. Analyser av datatrafikk og samtalehistorikk viser at minst én av de tiltalte har oppholdt seg i området rundt åstedet på tidspunktet drapet skal ha skjedd.

Kripos har ikke funnet bevis for at de tre tiltalte har kommunisert med hverandre angående planlegging i forkant av drapet.

– Vi gjorde ingen funn som kunne knyttes til drapet, fortalte politioverbetjent Randi Tveit fra Kripos.