NRK Meny
Normal

Død svane fra Glomma undersøkes

Det er funnet ei død svane i Glomma som er sendt til Veterinærinstituttet i Oslo.

Svane
Foto: NRK

Distriktssjef i Mattilsynet i Sør-Østerdal, Britt Weium, sier at den døde svanen ble funnet i går ettermiddag og er sendt til rutinemssig undersøkelse.

Mattilsynet får svar på om svanen er smittet av fugleinfluensa i morgen.

 

 

 

Veterinærinstituttet undersøker død fugl
Foto: Jarl Fr. Erichsen / Scanpix

I går ble det innskjerpet av lt fjærfe i Hedmark skal holdes innendørs, som et tiltak for å hindre smitte av fugleinfluensa.

Weium sier at Mattilsynet ikke kan garantere at alt utegående fjærfe i distriktet nå er inne, men at de stoler på at direktivene som er sendt ut i forbindelse med fugleinfluensaen, blir fulgt.

- Foreløpig er det ingen stor fare. Men vi kommer til å ta en del stikkprøver utover våren, sier Weium til NRK.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ber bilister være tålmodige

    Skal du kjøre på E6 på strekningen Kolomoen i Stange til Rudshøgda i Ringsaker i dag bør du beregne god tid. Statens vegvesen regner med stor påskeutfart både i dag og i morgen, og på akkurat den strekningen er det nå anleggsvirksomhet som vil føre til at det går saktere enn vanlig.

  • Pilot hoppet ut i for lav høyde

    Den polske seilflypiloten som døde da seilflyet hans styrtet i Lesjafjellet i 2015 hoppet ut i fallskjerm i for lav høyde. Det er konklusjonen i Statens havarikommisjon sin rapport som kom i dag. Det tok fire dager fra ulykka skjedde til piloten ble funnet.

  • Valdresflya åpen

    Valdresflya ble åpnet klokka åtte i dag. Den vil være nattestengt mellom 20.00 og 08.00.