NRK Meny
Normal

Disse kan vinne priser på årets Idrettsgalla

Therese Johaug fra Dalsbygda, Kjetil Jansrud fra Vinstra og Carl Yngvar Christensen fra Elverum er nominert til priser under årets Idrettsgalla i Hamar OL-amfi.

Nominerte til idrettsgalla 2015

Kjetil Jansrud fra Vinstra, Carl Yngvar Christensen fra Elverum og Therese Johaug fra Dalsbygda er nominert på årets Idrettsgalla.

Foto: Montasje/NRK

Nominasjonene til Idrettsgalla 2015 ble sluppet i ettermiddag og på listene finner vi tre utøvere fra Hedmark og Oppland.

  • Langrennsløper Therese Johaug er nominert til Årets kvinnelige utøver.
  • Alpinist Kjetil Jansrud er nominert til Årets mannlige utøver.
  • Styrkeløfter Carl Yngvar Christensen er nominert i Åpen klasse.

Kjetil Jansrud og Therese Johaug er også nominert til den gjeve prisen Årets navn, der det er folket som stemmer fram sin favoritt. Juryen har plukket ut 12 kandidater som folket så stemmer på i forkant.

Se alle de nominerte her: Idrettsgallaen: Her er de nominerte

Sterk utøver

Styrkeløfter Carl Yngvar Christensen fra Elverum er den minst kjente av de tre, men likevel en sterk kandidat, i dobbelt forstand.

– Det føles veldig, veldig bra. Det er moro for min egen del og så syns jeg det er moro at styrkeløft får oppmerksomhet på gallaen, sier Christensen.

Christensen har gjort rent bord i styrkeløft det siste året. Først vant han EM i mai og passerte 1200 kilo sammenlagt, noe som aldri er gjort før. Så vant han klassen sin i NM og kongepokalen for alle klassene sammenlagt. Deretter vant han VM og sammenlagtpokalen der. I VM satte han også verdensrekord og økte fra 1200 kilo til 1230 kilo.

– Ja, 2014 har gått veldig bra. Jeg vunnet de tre konkurransene jeg har vært med på.

I klasse med Magnus Carlsen

På årets idrettsgalla er han nominert i kategorien Åpen klasse. Der møter han også sterk konkurranse, fra blant andre Magnus Carlsen.

– Det må jeg si er moro. Han gjorde det jo igjen i år. Han er helt fantastisk og det må sies å være en ære å være nominert sammen med ham.

Carl Yngvar Christensen synes først og fremst det er stort å være nominert, og moro å få være med, men han har ingen forhåpninger om å vinne denne dagen.

– Nei, jeg har absolutt ingen forventninger om å vinne, overhodet ikke, vi får bare se på dagen hvem som vinner, sier han.

Video Idrettsgalla

Årets Idrettsgalla går av stabelen i Hamar OL-amfi lørdag den 10. januar.

Foto: Nyhetsspiller

Hardtslående konkurranse

I tillegg til Christensen og Magnus Carlsen er disse nominert i Åpen klasse: Stig Andrè Berge (bryting), Ole-Kristian Bryhn (skyting), Cecilia Brækhus (boksing) og Olav Lundanes (orientering).

I fjor ble styrkeløftsporten helt uteglemt da idretter og kandidater skulle vurders til idrettsprisen. Men Carl Yngvar Christensen har vært nominert en gang før, i 2012. Det var også i Åpen klasse.

Therese Johaug og Kjetil Jansrud har altså mulighet til å få to priser, Årets kvinnelige utøver, Årets mannlige utøver og Årets navn.