NRK Meny
Normal

Den savnede 90-åringen funnet i god behold

Etter et døgn med intens leting fra hjelpemannskaper i Rendalen er 90-åringen Bjørn Rennemo funnet.

Bjørn Rennemo

FUNNET: Bjørn Rennemo fra Stjørdal ble meldt savnet etter at han gikk på tur fra hytta i Øvre Rendal i Hedmark. Politiet og redningsinstanser har lett etter ham siden i går ettermiddag, like før klokken 13 søndag ble han funnet.

Foto: Picasa

Bjørn Rennemo

ANTREKKET: Politiet gikk ut med dette bildet, med klærne som Bjørn Rennemo hadde på seg da han forsvant. Nå er mannen funnet av hunder, og i god behold.

Foto: Privat

90 år gamle Bjørn Rennemo fra Stjørdal var savnet i et døgn, etter at han gikk fra hyttetunet han ferierer på i Rendalen mellom kl 1230 –1300 i går lørdag. Hyttetunet ligger langs riksvei 3, sør for kommunegrensa til Alvdal.

Han kom ikke tilbake til avtalt tid etter en fottur og ble meldt savnet kl 15.04 lørdag formiddag. Politiet gikk i samråd med de pårørende ut og ønsket tips og observasjoner.

Nå er mannen funnet.

– Det er en gledens dag. Den savnede mannen er funnet, bevisst og tilsynelatende ved godt mot. En av våre hunder fant ham, sier operasjonsleder i Hedmark politidistrikt Bjørn Lagmannsveen.

Innsatsleder Petter Eidsvåg

Petter Eidsvåg var innsatsleder under leteaksjonen søndag. Eidsvåg er svært glad for at den savnede mannen, Bjørn Rennemo, ble funnet i god behold.

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Lå i en grøft

Den savnede Bjørn Rennemo ble funnet i en grøft i Glåmlia, fire og en halv kilometer øst fra der han startet på turen.

– Han lå nede i en skråning og kunne ikke komme seg opp igjen, sier operasjonslederer Lagmannssveen.

Mannen har blitt tatt hånd om, og får nå den hjelpen han trenger.

– Han har blitt transportert ned fra området og kjørt til sykehus for observasjon, sier ooperasjonslederen.

Laster kart, vennligst vent...

LETEAKSJON: Det er her i Øvre Rendal at leteaksjonen etter 90-åringen pågikk, i cirka 24 timer.

Les også:

Leteaksjon etter 90-åring

40 personer deltok

Både Røde Kors, Norske Redningshunder og Norsk folkehjelp har deltatt i leteaksjonen, sammen med en mengde frivillige. Operasjonsleder Lagmannssveen kan ikke få fullrost innsatsen.

– Vi er veldig takknemlige, og ydmyke, over at så mange stiller opp og bidrar.

Politiet meldte om forsvinninga klokka 17.00 lørdag og store styrker ble satt inn i letinga. Opptil 40 personer deltok fortsatt i letingen lørdag kveld, i tillegg ble et helikopter satt inn. I løpet av lørdagskvelden og søndag formiddag ble letingen ytterligere trappet opp, ved at Sivilforsvaret og Norsk Luftambulanse deltok.

Det ble lett etter mannen fra Jutulhogget og sørover, og søkt i et stort område. Ifølge Lagmannsveen var terrenget flatt og lett fremkommelig på den ene siden av riksveg 3, mens på den andre siden var det bratt og ulendt.

PLANLEGGER LETEAKSJONEN: Ulike etater samarbeider om søket i Rendalen i Hedmark.

SAMARBEID: Ulike etater deltok i søket etter 90-åringen. Politiet i Hedmark er svært takknemlige for at så mange stilte opp.

Foto: Torstein Bårdseng, Norske Redningshunder

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Tre fikk forenklet forelegg

    Tre personer fikk forenklet forelegg etter at de ble tatt i fartskontroll på riksvei 25 ved Flishøgda i Elverum lørdag kveld. Høyeste hastighet ble målt til 115 kilometer i timen i en 80 sone.

  • Rolig start for Røde Kors

    Røde Kors Hjelpekorps i Hedmark var operative med 16 korps, hvorav 9 av de var på vaktstasjoner palmelørdag. Røde Kors melder om at utfarten var middels til liten. De fikk inn rapporter på tre skader totalt. To på Budor og i Brøttum mottok de ett alvorlig sykdomstilfelle, som ble sendt til sykehus.

  • To leteaksjoner i Oppland

    Røde Kors har hatt to leteaksjoner hittil i påsken. En leteaksjon på Spiterstulen i Gudbrandsdalen, og en leteaksjon på Valdresflye/Jotunheimen. Begge aksjonene hadde positive utfall. Nordre Land Røde Kors melder også om ni skader så langt i påskefjellet.