NRK Meny

Busstilbudet i Hedmark

 • Bygda uten buss

  I dag møtes politikere og samferdselsaktører på Tynset for å diskutere hva som skal til for at folk i distriktene skal kjøre mer kollektivt. Målet er å få ned forurensninga. – Ikke lett å kjøre kollektivt når tilbudet ikke er der sier Ellen Marie Tangen fra Sollia. Der mista de busstilbudet sitt i fjor sommer.

 • Kritisk til kollektivtilbudet

  – Satsing på buss i byene rammer distriktene. Det mener leder for regionrådet i Nord-Østerdal Ragnhild Aashaug. Hun sier disktriktene nå stort sett står igjen med skolebussrutene. Fylkesråd i Hedmark, Anne Karin Torp Adolfsen, forsvarer satsinga på kollektivttilbudet i byene.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Tysk bokpris til Åsne Seierstad

  Journalisten og forfatteren Åsne Seierstad, får en høyhengende, tysk bokpris.Hun får prisen Leipzig Book Award for European Understanding 2018, for boka "En av oss". Det er historia om mannen som utførte terrorhandlingen her i landet 22.juli 2011.

  Åsne Seierstad
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK
 • Nysatsing rullator-produksjon

  Bedriften Topro Industri i Gjøvik får 50 millioner kroner i ny kapital. Det skjer for å styrke produksjonen av rullatorer på det internasjonale markedet. Topro Industri har 150 ansatte. Selskapet er av Europas ledende produsenter av rullatorer.

  Produksjon av rullatorer på Topro Industri
  Foto: OA.no
 • Flere barnefamilier trenger hjelp

  Flere barnefamilier trenger hjelp mot jul, ifølge Hedmark Røde Kors. Organisasjonen har god respons på sitt ønske-juletre på CC stadion i Hamar. Her henges ønskelister fra barn i familier med dårlig råd. Folk kjøper gavene, som fordeles av Røde Kors.

  ØNSKE-JULETRE; på CC Stadion i Hamar har Røde Kors satt opp juletre,der barn henger opp ønske-lapper
  Foto: Frode Meskau / NRK