NRK Meny
Normal

Brann i Hunndalen: – Ble vekket av skrik

Elin Taje ble vekket av skrik og så utleieboligen stå i lys lue i går kveld. En person var i leiligheten og han er fraktet til sykehus med brannskader.

Beboeren i dette huset i Hunndalen i Gjøvik ble fraktet til sykehus med brannskader.

UTBRENT: Området ved det utbrente huset i Hunndalen i Gjøvik var mandag morgen sperret av og politiet skal i gang med etterforsking for å finne brannårsaken.

– Vi fikk melding fra 110-sentralen kl. 23.30 om at det brant i en bolig i Hunndalen. Brannen viste seg å være en garasje med en leilighet over. En person ble reddet ut og er sendt til sykehus, sier operasjonsleder Geir-Rune Ekse ved Vest-Oppland politidistrikt.

– Brukte våte pledd

Elin Taje eier garasjen og bor rett ved siden av. Hun ble vekket av en nabo.

– Jeg og mannen min ble vekket av skrik. Vi så ut av vinduet og så at det brant hos leieboeren. Da vi kom oss ut så vi at flere naboer hadde fått ut leieboeren. Vi la våte pledd over han mens vi ventet på ambulansen, forklarer hun.

Mannen ble kjørt til sykehuset med brannskader. Han ble først fraktet til Gjøvik og senere til Ullevål.

– Veldig bekymret

Hus brant i Hunndalen. Elin Taje leier ut huset som brant og bor selv rett ved siden av.

Nattens opplevelser har satt sitt preg på Taje. Nå går tankene til leieboeren som ligger på sykehus med det som skal være store skader.

– Dagen i dag er vanskelig og jeg tenker veldig på leieboeren som har bodd her i mange år. Jeg er veldig, veldig bekymret for han. Men hadde det ikke vært for innsatsen til naboene kunne brannen spredd seg og det kunne gått enda verre, sier hun.

Hun nøler ikke med å kalle nabofamilien som varslet om brannen for helter.

– Det er de som er heltene her. Hadde det ikke vært for dem, så kunne huset vårt også ha brent ned. Vi skal være sjeleglade for at vi hadde naboer som var oppe. For vi hadde ikke våknet hvis det ikke hadde vært for dem, sier Taje.

Etterforskning

Mandag morgen var brannstedet fortsatt sperret av med politivakt. Boligen har fått store skader. Vinduer er knust og bygningen er tydelig utbrent i den delen der leiligheten befinner seg. Alt tyder på at det har vært en kraftig brann.

– Brannvesenet har drevet etterslokking, men nå er politiet på plass for å holde vakt, sier operasjoleder Geir-Rune Ekse.

Politiet vil i dag sette i gang med etterforskning for å finne brannårsaken.

Kraftig brann i hus i Hunndalen

SKADET: Mannen som bodde i utleieleiligheten er fraktet til sykehus med brannskader, men tilstanden hans var mandag morgen ikke kjent.

Foto: Alexander Nordby / NRK