Blomster-Finns vaser i retten

Hadeland og Magnor glassverk kjemper om hele Norges blomster-Finn. I dag starter rettssaken om hvem som egentlig har avtale med kjendis-designeren.

Blomster-Finn og vase

Blomster-Finn samarbeidet med Magnor Glassverk om vasen 'Boblen'.

Foto: Aslaksen, Bjørn / VG

Hadeland glassverk går rettens vei for å stoppe salget av en konkurrerende vase. Finn Schjøll var i 2007 med på å lage en vase for Hadeland glassverk. I fjor lanserte Schjøll en ny vase for Magnor glassverk. Det likte ikke Hadeland glassverk som i dag møter Schjøll og konkurrenten i Oslo tingrett.

– Finn Schjøll er et følelsesmenneske og det er klart at dette er en stor belastning for han. Særlig fordi han opplever dette som et urettferdig angrep, sier advokat Knut Rein Carlsen.

- Illojalt

Hadeland glassverk sin advokat, John Steffen Gulbrandsen, mener Finn Schjøll har en samarbeidsavtale med Hadeland glassverk og ikke kan gå over til konkurrenten sånn uten videre.

– Det mener Hadeland er illojalt. Man kan ikke akseptere slike handlinger i kontraktsforhold med samarbeidspartnere slik at dette går ut over salget til Hadeland, sier han.

Skjønner ikke hvorfor han er stevnet

Boblen

Hadeland glassverk mener det var illojalt at Finn Schøll samarbeidet med deres konkurrent.

Foto: Magnor glassverk

I følge sin advokat skjønner ikke Finn Schjøll hvorfor han er stevnet i saken.

– Han kjenner seg ikke igjen i saken og han føler at han har vært lojal overfor avtalen som han har, sier Carlsen.

Advokaten mener Schjøll bare var forpliktet til å tillate at hans navn ble brukt i markedsføringen av vasen og at han selv også skulle bidra til markedsføringen. Han mener Hadeland glassverk har en syltynn sak der det eneste motivet er å fjerne konkurrentens produkt:

– Det er meningsløst hvis det skulle være slik at fordi han har vært rådgiver for Hadeland glassverk i en sammenheng, så skal ikke han få gjøre noe som helst mer, sier han.

Men også Magnor glassverk må svare for det Hadeland glassverk mener er brudd på markedsføringsloven og i strid med god forretningsskikk.

– Magnor mener søksmålet er grunnløst, sier Magnor glassverks advokat Rolf Christian Trolle Andersen.

Han har ikke tenkt til å stoppe salget av Shjøllvasen Boblen.