NRK Meny
Normal

Blodsugende flue sprer seg

De angriper fra lufta når du minst aner det, kaster vingene og biter seg fast i huden din. Den blodsugende og innpåslitne hjortelusflua brer seg til stadig nye områder.

Hjortelusflue
Foto: Vera Wold / NRK

I Glåmdalsdistriktet er mange plaget av flua nå om dagen. Astrid og Asbjørn Snare fra Kongsvinger forteller at de ekle fluene dukket opp for første gang for to år siden.

Hjortelusflue
Foto: Vera Wold / NRK

 

Hjortelusflue i senga

Ekteparet Snare forteller at hjortelusfluene er raske og målbevisste. De bryr seg ikke om de ikke er elg, hjort eller rådyr. De søker en vert. De søker blod!

- Vi går ikke så mye i skogen for tida for å si det sånn, sier Astrid Snare.

-  Ja, det er mange flere av dem i år enn i fjor, sier Asbjørn Snare.

Astrid forteller også at det er lurt å dusje hvis du er i nærheten av hjortelusfluer.

- Vi var i skogen en tur i helga. Jeg la meg på kvelden uten å dusje, og på morgenen krabbet det i senga, forteller Astrid Snare.

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Ny Storhamar-seier

    Storhamars håndballkvinner slo Tertnes 26-23 og er fortsatt ubeseiret på tabelltoppen etter seks serierunder. Elise Skinnehaugen ble Storhamars toppscorer med åtte mål.

  • Sauebønder misfornøyde med sommel

    Bøndene er misfornøyde med at det ennå ikke er avklart hva de får i erstatning etter at en ulv drepte eller skadet 300 sauer i sommer. Kjetil Ulset i Gran beitelag sier at flere vurderer å slutte som sauebønder, hvis dette ikke snart blir avklart.

    Kjetil Ulset i Gran sauebeitelag
    Foto: NRK