NRK Meny
Normal

Blir ikke varetektsfengslet i dag

Mannen som er siktet for bildrap i Kongsvinger blir ikke framstilt for varetektsfengsling i dag, ifølge politiet.

Kvinne (46) døde da hun falt av i dette krysset etter at hun ville stanse biltyv

Kvinne (46) døde da hun falt av i dette krysset etter at hun ville stanse biltyv

Foto: Per-Erik Stømner/Glåmdalen / Scanpix

Den 24 år gamle Kongsvinger-mannen er siktet for bildrap. En kvinne omkom da hun prøvde å hindre 24-åringen fra å stjele bilen hennes. Kvinnen skulle ta ut penger fra en minibank og lot bilen stå og gå på tomgang.

Ramlet av

Dermed så 24-åringen sitt snitt til å stjele bilen. Kvinnen forsøkte å stanse mannen og klamret seg fast til panseret. Etter flere hundre meter ramlet hun av og døde av skadene hun fikk.

Mannen stakk av, men ble i går pågrepet og er nå siktet i saken. Politiet har utsatt fengslingsmøte, skriver politiet i en pressemeldingen. Mannens forsvarer sier han skal bistå sin klient i forbindelse med politiavhørene i dag.

Avhøres i ettermiddag

– Jeg kan ikke si noe om saken før etter avhørene. Min klient tar siktelsen for uaktsomt drap til etterretning, sier forsvarer Jørn Mejdell Jakobsen til ostlendingen.no.

Politiet har foretatt flere vitneavhør i saken i dag, og ber om at vitner som ikke har henvendt seg til politiet om å ta kontakt.

– Avhør av siktede vil starte i ettermiddag og han vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen, hvis han ikke samtykker til dette, sier politistasjonssjef i Kongsvinger, Bjørn Berntsen.