NRK Meny
Normal

Ble dratt under traktorhjul

En mann falt under et traktorhjul på Tretten i Gudbrandsdalen natt til søndag. Sjåføren har i avhør i dag erkjent å ha kjørt i ruspåvirket tilstand.

Den skadde personen er i 20-årene og har lokal tilhørighet.

Da ulykken skjedde stod han på trekkstengene bak på gammel Massey Ferguson, en såkalt Gråtass. Han falt inn under det ene hjulet, og ble så dratt rundt med hjulet.

– Vi tror han skulle haike med traktoren, sier operasjonsleder Hallgrim Ous ved Gudbrandsdal politidistrikt.

Mannen ble kjørt til Lillehammer sykehus kort tid etter ulykken med skader i brystet og foten. Han er ikke livstruende skadd.

Sjåføren kjørte videre

Politiet fikk melding om ulykken 01.57 natt til søndag og var på stedet, på Tretten i Øyer kommune, ti minutter etter.

Det var et vitne som varslet politiet, etter at sjåføren av traktoren hadde kjørt videre. Etter vitneopplysninger arresterte og siktet politiet en lokal mann i 40-åra.

Politiet opplyser til NRK søndag ettermiddag at den siktede mannen har erkjent å ha kjørt traktoren i ruspåvirket tilstand.

Operasjonsleder vil ikke kommentere hva mannen ut over det har forklart i avhør. Det er tatt blodprøve av mannen og førerkortet er beslaglagt.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Adam Douglas klar for Nobelkonsert

  Stjernekamp-vinneren Adam Douglas stepper inn for britiske RØMANS på kort varsel og skal spille sammen med Matoma fra Flisa på kvelden Nobel fredspriskonsert.

  Adam Douglas i finalen i Stjernekamp
  Foto: Julia Marie Naglestad / NRK
 • E6 Dombås delvis stengt

  Nordgående løp på E6 mellom Dombås og Dovre er stengt på grunn av et trafikkuhell nederst i Dombåsbakkene. Det er ikke meldt om personskade. Det er svært glatt på stedet og strøbil og bergingsbil er på veg.

 • Nekter å betale avgift

  Hver fjerde hytteeier nekter å betale den omstridte serviceavgiften i Ringsakfjellet til grunneier Pihl AS, skriver Hamar Arbeiderblad. Leder Jan Ove Holmen i Sjusjøen vel mener dette er et sterkt signal. Styrer i Pihl, Per Fineid sier de kommer til å purre og deretter sende saken til inkasso om nødvendig.

  Hyttefelt på Sjusjøen
  Foto: Bjørn Opsahl