NRK Meny
Normal

Har ikke samvittighet til å dra på tur etter Birken-avlysningen

Ledelsen i Birkebeinerrennet dropper en planlagt samling i utlandet etter avlysningen av rennet. De er redde for signaleffekten ved en en slik tur, og møtes i stedet på et lokalt hotell.

Funksjonærene pakker sammen

Funksjonærene pakker sammen etter at Birkebeinerrennet 2014 ble avlyst.

Foto: Reidar Kjæstad

Adolfsen forteller at ledelsen hadde planer om å dra utenlands for å holde sitt styremøte og strategisamling. Nå har de ombestemt seg, og dropper utenlandsturen etter den mye omtalte Birken-avlysningen.

Hans Petter Wahl Adolfsen

Styreleder for Birkebeinerrennet, Hans Petter Wahl Adolfsen og resten av ledelsen i Birken flytter samlingen til et hotell i nærområdet.

Foto: Anders Engeland / NRK

Styrelederen sier at de i stedet har landet på å holde møte på et hotell i nærområdet.

– Det ville gitt en uheldig signaleffekt dersom vi hadde reist utenlands. Men dette er også av praktiske årsaker, vi må møtes fort for å legge en ny plan for framtida, sier Adolfsen.

– Tåler ikke avlysninger

Adolfsen mener at det haster å legge en ny strategi for å unngå rennavlysninger i framtida.

– Nå må vi evaluere det som skjedde i år, og vi må komme i gang med prosesser snart, det nytter ikke å se på dette rett før rennet. Vi tåler ikke flere avlysninger, sier han til NRK.

Han mener at styret blant annet må vurdere alternative traseer til neste år.

– Vi må se på flere mulige traseer og vi trenger en tydelig ansvarsfordeling mellom oss og løpere, jeg føler at det er litt uklart nå. Og så er det spørsmål om evakuering og beredskapsplanlegging for arrangementet og logistikk, sier Adolfsen.

– Angrer dere på at dere avlyste?

– Jeg skal ikke mene noe om det som juryen alt har besluttet. Men vi må nå se på hvordan vi kan legge opp løpet for å få gjennomført arrangementet i framtida, sier styrelederen.

– Må tåle dårligere vær

Birkebeinerrennet har eksistert siden 1932, og har gjennom historien kun blitt avlyst to ganger på grunn av værsituasjonen. Dette skjedde i år og i 2007.

– To avlysninger på de siste årene er for mye, vi må være rustet for å håndtere enda vanskeligere vær i fremtiden, mener styrelederen.

I tillegg til andre traseer, utelukker han heller ikke at man i framtida kan komme til å skille mellom løpere. Dermed kan det bli aktuelt å sende ut de beste og la de andre stå igjen i startområdet.

– Vi skal jobbe for å hindre avlysning i framtida, og vi må gå igjennom en del ting, men det er klart at dersom Aukland-gutta snur, så må vi også vurdere å avlyse for alle i framtida, avslutter Adolfsen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

Video fra Hedmark og Oppland

Elena fra Lillehammer er opptatt av de små bedriftene
Nils Thore Jansson fra Finnskogen mener mye om mangt, særlig om politikere og sentralisering.
Bar Hassan fra Follebu skal stemme for første gang