NRK Meny
Normal

Birkebeinerfilmen solgt til USA

Storfilmen «Birkebeinerne» er nå solgt til USA og får navnet "The Last King" når det settes opp på amerikanske kinoer neste år.

Birkebeinerne, innspilling på Maihaugen

Publikum i USA får nå mulighet til å se filmen som blant annet er spilt inn på Maihaugen på Lillehammer.

Foto: Torunn Myhre / NRK

Filmen forteller historien om opprørsflokken Birkebeinerne som lå i borgerkrig med Baglerne på slutten av 1100-tallet, og har premiere på norske kinoer i februar.

Men det er ikke bare det norske publikumet som får mulighet til å se filmen som Nils Gaup har regissert. I dag ble det kjent at det amerikanske distribusjonsselskapet Magnolia Pictures har kjøpt rettighetene til filmen i USA.

– Salget til USA bekrefter at verden tar imot Birkebeinerne med åpne armer, sier Susan Wendt i Trust Nordisk som har vært ansvarlig for salget.

Les alt om: Filmen «Birkebeinerne»

Solgt til mange land

Fra før er filmen solgt til både Tyskland, Østerrike, Sveits, Italia, Tsjekkia, Esland og India, og flere land står får tur.

– Dette er en fantastisk del av Norges historie som det viser seg at svært mange er klare for, sier Wendt.

Birkebeinerne er et actionfylt drama inspirert av virkelige hendelser i Norges historie, med et stjernelag anført av Kristofer Hivju og Jakob Oftebro i de to sentrale rollene som Birkebeinerheltene Torstein og Skjervald.

Se den første traileren fra filmen:

Kristofer Hivju og Jakob Oftebro er å se som de to Birkebeinerheltene Torstein Skevla og Skjervald Skrukka i den første traileren for filmen.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kongsvinger vant over Frisk Asker

    I eliteserien i ishockey vant Kongsvinger 7-6 borte mot Frisk Asker. Kongsvinger ligger likevel sist på tabellen.

  • Vogntog fast på Fv 51 ved Randen

    Et vogntog står i bakkene opp fra Rv 15 mot Valdresflya. Et kjørefelt åpnet, vogntoget må legge på kjetting før det får kjøre videre.

  • Storhamar tapte mot Fredrikstad

    Storhamar hadde muligheten til å klatre tilbake på tabelltoppen i eliteserien med borteseier mot Fredrikstad, men tapte 24-28. Heidi Løke ble kampens toppscorer med sju fulltreffere, men det holdt altså ikke. Dermed blir Storhamar værende på annenplass i serien inn i VM-pausen, siden Vipers har bedre målforskjell.