NRK Meny
Normal

Bingo på sjukehjemmet

– Vi har livsglede som tema og ville gjøre noe trivelig for beboerne, sier sjukepleierstudentene. Så da ble det bingo med premier.

Sjukepleierstudenter i praksis arrangerte bingo for beboerne på Langelandshjemmet i Kongsvinger.

Reporter/foto/redigering: Ann Kristin Mo.

11 sjukepleierstudenter har hatt praksis på Langelandshjemmet i Kongsvinger i ti uker. Den siste uka ville de finne på noe hyggelig for beboerne. Det ble bingo i dag og grilling i morgen.

– Hverdagen til de eldre er veldig preget av rutiner og det er viktig å ha litt fokus på livsglede, sier student Marthe Rundberg.

De 11 studentene har erfart at det blir lite tid til sosiale aktiviteter i hverdagen på sjukehjemmet. Mat, søvn og andre rutiner tar all tiden.

Tradisjon

Men den siste praksisuka er det tradisjon at studentene steller i stand litt ekstra for de eldre.

Bingo i dag og grilling i morgen. Men premier til bingoen, det hadde de ikke. Så student Marthe Rundberg spurte etter premier på Facebook og responsen var veldig god. Flere lokale butikker ga ulike ting, slik at premiebordet ble fullt.

Vinnerlykke

Kjell Ramstad og Marthe Rundberg

Marthe Rundberg kommer med nok en premie til Kjell Ramstad.

Foto: Ann Kristin Mo
Bingopremier

Han hadde skikkelig vinnerlykke på bingoen denne dagen.

Foto: Ann Kristin Mo

Twistposer, spabad, fruktkurv, boller, te og bøker var noe av det de fikk, og som igjen ble vunnet av de eldre bingospillerne.

Beboer Kjell Ramstad var en av dem som stakk av med flere premier.

– Ja, som du ser så har jeg hatt en god dag i dag. Det er ei termosflaske, også er det et sånt liggeunderlag og det er kaffe og twist, sier Kjell Ramstad.

– Du vinner hele tida du. Nå er det siste. Da kan du vinne spa. Fotbad får du da, sier Marthe Rundberg.

Fint med noe utenom det vanlige

Kjell Ramstad satte pris på bingoen og at det skjedde noe utenom det vanlige.

– Det er bra de finner på noe. Vi finner jo på noe å skravle om hver dag, så tiden går, men det er alltid en fin avveksling å få sånn underholdning også, sier Ramstad.

Se video fra bingoen øverst i saken.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Kinesisk snøkunst til Beitostølen

    Neste veke kjem ei gruppe med kinesiske snøskulptørar til Beitostølen for å starte arbeidet med eit stort kunstverk i snø, melder OA. I alpinbakken har dei nå laga ein snøhaug på tusen kubikk som dei langreiste kunstnarane skal få boltre seg i. Kunstverket er ein del av avtala som Beitostølen resort har inngått med millionbyen Harbin i Kina.

  • Bil velta mellom Moelv og Brøttum

    Ein bil ligg på sida etter ei utforkøyring på fylkesveg 213 mellom Moelv og Brøttum, like ved Ulvenkrysset, skriv Ringsaker blad. Bilen har treft brøytekanten før han velta inn i vegbana. Politiet var på staden rundt klokka 17 i ettermiddag. Dei har så langt ikkje sett noko til føraren av bilen. Trafikken blir dirigert manuelt forbi staden.

  • Stort underslag for retten

    Tirsdag må en bonde fra Hedmark og en tidligere regnskapssjef i Gartnerhallen møte i retten, tiltalt for å ha underslått 49 millioner kroner fra frukt- og grøntprodusenten. Ifølge førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er dette en av de mer alvorlige underslagssakene Økokrim har hatt, skriver NTB.