Bingo på sjukehjemmet

– Vi har livsglede som tema og ville gjøre noe trivelig for beboerne, sier sjukepleierstudentene. Så da ble det bingo med premier.

Sjukepleierstudenter i praksis arrangerte bingo for beboerne på Langelandshjemmet i Kongsvinger.

Reporter/foto/redigering: Ann Kristin Mo.

11 sjukepleierstudenter har hatt praksis på Langelandshjemmet i Kongsvinger i ti uker. Den siste uka ville de finne på noe hyggelig for beboerne. Det ble bingo i dag og grilling i morgen.

– Hverdagen til de eldre er veldig preget av rutiner og det er viktig å ha litt fokus på livsglede, sier student Marthe Rundberg.

De 11 studentene har erfart at det blir lite tid til sosiale aktiviteter i hverdagen på sjukehjemmet. Mat, søvn og andre rutiner tar all tiden.

Tradisjon

Men den siste praksisuka er det tradisjon at studentene steller i stand litt ekstra for de eldre.

Bingo i dag og grilling i morgen. Men premier til bingoen, det hadde de ikke. Så student Marthe Rundberg spurte etter premier på Facebook og responsen var veldig god. Flere lokale butikker ga ulike ting, slik at premiebordet ble fullt.

Vinnerlykke

Kjell Ramstad og Marthe Rundberg

Marthe Rundberg kommer med nok en premie til Kjell Ramstad.

Foto: Ann Kristin Mo
Bingopremier

Han hadde skikkelig vinnerlykke på bingoen denne dagen.

Foto: Ann Kristin Mo

Twistposer, spabad, fruktkurv, boller, te og bøker var noe av det de fikk, og som igjen ble vunnet av de eldre bingospillerne.

Beboer Kjell Ramstad var en av dem som stakk av med flere premier.

– Ja, som du ser så har jeg hatt en god dag i dag. Det er ei termosflaske, også er det et sånt liggeunderlag og det er kaffe og twist, sier Kjell Ramstad.

– Du vinner hele tida du. Nå er det siste. Da kan du vinne spa. Fotbad får du da, sier Marthe Rundberg.

Fint med noe utenom det vanlige

Kjell Ramstad satte pris på bingoen og at det skjedde noe utenom det vanlige.

– Det er bra de finner på noe. Vi finner jo på noe å skravle om hver dag, så tiden går, men det er alltid en fin avveksling å få sånn underholdning også, sier Ramstad.

Se video fra bingoen øverst i saken.