NRK Meny
Normal

Bildrapet: Politiet vet at noen vet

– Vi vet at det er noen der ute som vet, sier politiadvokat Bjørn Pettersen. Og derfor vil ikke politiet henlegge saken. De har fortsatt tro på at de skal finne ut hvem som kjørte på og drepte Halvor Johan Sva for ett år siden.

Politiet i Kongsvinger har fortsatt håp om å oppklare bildrapet på Skarnes, der 64 år gamle Halvor Johan Sva ble påkjørt og drept for ett år siden. Politiet vet at noen vet hva som skjedde.

Har håp om å oppklare bildrapet

I dag orienterte politiet i Kongsvinger om status i saken.

Søndag er det ett år siden 64 år gamle Halvor Johan Sva ble påkjørt og drept mens han var ute og luftet hunden sin på morgenkvisten.

Noen vet hva som skjedde

Ingar Høye og Bjørn Pettersen

Etterforskningsleder Ingar Høye og politiadvokat Bjørn Pettersen orienterte om status i bildrap-saken i dag.

Foto: Vibecke Wold Haagensen

Ett år etter, er fire personer siktet i saken, men politiet vet fortsatt ikke hvem som gjorde det. Men de mener altså at de er nærmere et svar.

– Vi vet at det er noen der ute som vet hva som skjedde på gjerningsstedet. De personene ønsker vi å komme i kontakt med. Det prøver vi å finne ut av nå, sier politiadvokat Bjørn Pettersen.

Apellen er dermed; at den eller de som vet, melder seg.

Vet hva slags kjøretøy

Og derfor er det heller ikke aktuelt å henlegge saken, selv om det har gått et år uten gjennombrudd. Det er fortsatt flere ting å gjøre.

– Vi mener å vite hva slags kjøretøy 64-åringen ble påkjørt av, og vi har informasjon som vi jobber videre med, sier etterforskningsleder Ingar Høye.

Politiet føler på sett og vis at de nærmer seg noe. Og de har med andre ord fortsatt håp om å finne svarene og oppklare saken.

400 avhør - 4 siktet

Bildrap i Sør-Odal

Politiet i Kongsvinger har hatt bistand fra Kripos både i den tekniske og taktiske etterforskningen.

Foto: Jan Egil Løvbak / NRK

Etter at noen kjørte på Halvor Johan Sva og stakk av langs Ullernvegen i Skarnes for ett år siden, har politiet jobbet intenst med saken.

Det er gjort 400 avhør i saken. Rundt 130 av de avhørte har blitt gått nærmere etter i sømmene.

En rekke kjøretøyer har også blitt undersøkt. Åtte av dem har gjennomgått nøye tekniske undersøkelser.

Fire personer er funnet så mistenkelige at de har blitt siktet i saken. Per nå er det ikke hold for å pågripe noen. Men de fire blir stående som siktet så lenge etterforskningen pågår.

Politiet vil ikke svare på om de tror en av de fire er skyldig, men at de mangler bevis.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Vil endre navn på storfylket

    Hedmark KrF vil at det sammenslåtte innlandsfylket skal hete Hedmark og Oppland og ikke Innlandet som fylkestinga har bestemt. 20 stemte for, og 9 stemte imot forslaget som var oppe til avstemning. Vedtaket sendes nå inn til stortingsgruppa.

  • Nyvalgt fylkesleder KrF

    Oluf Maurud ble enstemmig valgt som ny leder av kristelig folkeparti i Hedmark på partiets fylkesårsmøte i dag. Maurud (60) er fra Brumunddal, og sitter i kommunestyret på Ringsaker.

    Oluf Maurud
    Foto: Jorun Vang / NRK