NRK Meny
Normal

Bedre togtilbud i Innlandet

Det blir flere tog til Oslo både på Gjøvikbanen og Kongsvingerbanen. Det kan bety at flere velger å flytte ut av Oslo og bosetter seg i Innlandet.

Illustrasjonsfoto
Foto: Cornelius Poppe / Scanpix

- Et bedre togtilbud har stor betydning. Da vil enda flere flytte oppover, tror leder av Glåmdal pendlerforening Ragnar Rognhaug.

 

Tog hver time til Oslo

På Kongsvingerbanen kan det bli togavganger til Oslo hver time neste år. I tillegg vil reisetiden bli kortere. I dag bruker toget 1 time og 20 minutter inn til hovedstaden. Neste år kan reisetiden bli korta ned til en time.

Det skjer etter at det svensk-norske samarbeidsprosjektet Linx, som kjørte mellom Stockholm og Oslo, ble lagt ned for litt over ett år siden. De nye tilbudene som kan komme neste år er kjærkomment for de mange dagpendlerne mellom Kongsvinger og Oslo.

- Da vil alle togene være fulle. Det er flere tusen som pendler daglig fra distriktet, sier leder av Glåmdal pendlerforening Ragnar Rognhaug.

Stor fest for bedre togtilbud

Allerede på mandag får Gjøvikbanen 40 prosent flere avganger. Det skal feire med underholdning og festivitas i helga. NSB Anbud tar over driften av Gjøvikbanen og de satser på 9 egne togsett som skal trafikkere strekningen. Fra Gjøvik blir det 22 avganger inn til Oslo daglig mot 16 i dag. Fra Gran er det 42 avganger mot 30 i dag.

- Jeg er overbevist om at flere nå vil benytte seg av toget, sier lokfører Per Oscar Råssum.

Blir glad i Gjøvikbanen

- Vi blir glad i Gjøvikbanen. Vi får fokus, engesjement og eierskap til banen, gir direktør i NSB Anbud Margareth Nordby som forklaring på at NSB Anbud klarer det NSB tidligere ikke har klart.

Hun sier at all erfaring viser at flere avganger gir flere kunder.

- Det er alltid spennende med hvordan et nytt tilbud vil vikre. Vi tror vi vil få flere kunder, sier hun.

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

  • Biffbanden tatt på Gjøvik

    «Biffbanden» som har herjet i Oppland er tatt. TV2-programmet Åsted Norge viste mandag bilder av to menn som stjeler storfekjøtt fra butikker i Øyer, Harpefoss og Fåvang. De skal ha stjålet 90 kilo indrefilet fra fem butikker i Oppland, skriver TV2.no.

  • Trosholmen ordførerkandidat

    Nominasjonskomiteen i Lillehammer Arbeiderparti innstiller Ingunn Trosholmen som ordførerkandidat til kommunevalget i 2019. Trosholmen har tidligere vært varaordfører i Øyer og er i dag varaordfører i Lillehammer. Hun var åtte år ved Nansen Fredssenter.

  • Ja til felles barnevernstjeneste

    Nordre Land kommunestyre sa i går ja til å bli med i en felles barnevernstjeneste i Gjøvik og Land. 16 stemte for og 11 imot forslaget etter en fire timer lang debatt.