NRK Meny
Normal

Babyboom i Oppland

Nå kommer resultatet av høstens kosekvelder med kjæresten. Det ligger an til babyboom blant opplendingene i sommer.

Baby
Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Det blir uvanlig mange barneskrik på sykehuset i Lillehammer i sommer. Bare i løpet av juli måned skal 100 kvinner føde på sjukehuset.

- Det blir en travel sommer, smiler jordmor Hanne Vika.

Antallet fødsler på sjukehuset i Lillehammer ligger dermed 35% over det som er vanlig i juli måned. Men avdelingsjordmor på føde- og barselavdelinga,  Hanne Vika, er vant til travle dager. For ikke lenge siden hadde de sju fødsler i løpet av ett døgn.

- Dette er en del av yrket vårt. Det takler vi, sier hun.

At det fødes så mange barn i Lillehammer og Gudbrandsdalen i sommer, synes Hane Vika er positivt.

- Mange par har nok hatt mange fine høstkvelder, smiler hun.

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Politimann siktet

  En politimann ansatt i Innlandet politidistrikt er i følge VG siktet for motarbeiding av rettsvesenet. Mannen ble i fjor dømt til samfunnstraff for råkjøring i sivil politibil. Fengslingsmøtet starter klokka 15 i ettermiddag.

 • Ny bank åpnet i Moelv

  For første gang siden 1923 ble det åpnet en helt ny bank i innlandsfylkene i dag. Næringsbanken skal i første rekke være en bank for små og mellomstore bedrifter i Innlandet, og har en egenkapital på 200 millioner kroner. På bildet ordfører i Ringsaker, Anita Ihle Steen og fylkesmann Sigbjørn Johnsen som klippet snora i Moelv.

  Næringsbanken åpnet
  Foto: ARNE TROLLDALEN / NRK
 • Oppdatering ulykke E6

  En person kjøres til Lillehammer sykehus for kontroll/behandling etter trafikkulykken på E6 (Krekke). De øvrige er uskadd, veien er ryddet, melder politiet.