NRK Meny
Normal

Babyboom i Oppland

Nå kommer resultatet av høstens kosekvelder med kjæresten. Det ligger an til babyboom blant opplendingene i sommer.

Baby
Foto: Tordis Gauteplass / NRK

Det blir uvanlig mange barneskrik på sykehuset i Lillehammer i sommer. Bare i løpet av juli måned skal 100 kvinner føde på sjukehuset.

- Det blir en travel sommer, smiler jordmor Hanne Vika.

Antallet fødsler på sjukehuset i Lillehammer ligger dermed 35% over det som er vanlig i juli måned. Men avdelingsjordmor på føde- og barselavdelinga,  Hanne Vika, er vant til travle dager. For ikke lenge siden hadde de sju fødsler i løpet av ett døgn.

- Dette er en del av yrket vårt. Det takler vi, sier hun.

At det fødes så mange barn i Lillehammer og Gudbrandsdalen i sommer, synes Hane Vika er positivt.

- Mange par har nok hatt mange fine høstkvelder, smiler hun.

 

 

SISTE NYTT FRA HEDMARK OG OPPLAND

 • Elverum ligger under

  Sandnes Ulf tar ledelsen 0–1 mot Elverum etter skåring av Axel Kryger. Da spøker det for Elverums håp om å berge plassen i 1. divisjon. Med to kamper igjen å spille ligger de to poeng bak Fredrikstad, som ligger på playoffplassen.

 • Målløst til pause

  Ingen skåringer i førsteomgang i 1. divisjonskampen mellom Elverum og Sandnes Ulf. Med uavgjort resultat til slutt vil Elverum fortsatt ligge an til nedrykk når det gjenstår to serierunder.

 • To priser for Kleveland

  Marcus Kleveland fra Dombås vant to priser under lørdagens Snowboardawards, som ble arrangert i Oslo. Kleveland vant prisen for årets triks og prisen for årets mannlige kjører, for øvrig for andre året på rad.

  Marcus Kleveland
  Foto: Matias Fosso / Snowboardforbundet