NRK Meny
Normal

Politiet avslutter leteaksjon etter savnet nederlandsk mann

Politiet har avsluttet leteaksjonen etter en nederlandsk mann som er meldt savnet, og skal befinne seg i Trysil.

Leteaksjon i Ljørdalen, Trysil

Terrenget Området som bilen er funnet i er stort og ulendt.

Foto: Torstein Bårdseng/Norske Redningshunder

Politiet i Hedmark satte i gang en leteaksjon i Ljørdalen i Trysil, etter at folk i Ljørdalen tipset om at en bil hadde stått parkert ved en skogsvei i en lengre periode.

– Dette er en vei som ender i en snuplass, og det er ikke naturlig at utenlandske biler står parkert her over en lengre periode, sier lensmann i Trysil, Sondre Kristian Grønstad.

Kan ha vært lenge i Norge

Leteaksjon i Ljørdalen i Trysil

Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder deltok i leteaksjonen.

Foto: Politiet i Hedmark

Det viste seg at bilen tilhørte en nederlandsk mann som er meldt savnet av sin familie. Bilen har stått på samme sted i minst 14 dager.

Politiet har søkt etter mannen i området hvor bilen hans ble funnet uten å finne spor etter mannen. Den ble funnet i enden av en skogsbilvei øst for Bjønnåsen i Ljørdalen i Trysil.

Onsdag ettermiddag valgte politiet å avslutte søket.

– Leteaksjon kan bli gjenopptatt om vi får nye opplysninger som er mer konkret om hvor mannen kan oppholde seg. Nå på høsten er det mange som bruker skog og utmark til turer og jakt, så vi ber publikum melde fra til oss om de ser eller kommer i kontakt med savnede, sier lensmann i Trysil, Sondre Kristian Grønstad.

Mann, nederlandsk statsborger, har kinesisk utseende da hans foreldre er fra Kina. Han er 33 år, 173 cm og har slank kroppsbygning, savnedes klesdrakt er ukjent.

– Skulle på tur

Undersøkelser politiet har gjort bekrefter at mannen er meldt savnet av sin familie i Nederland denne uken. Mannen kan ha vært i området i en måneds tid.

– Vi vet at han har reist ifra Nederland, og fortalt at han skulle reise på en tur. Hva som har skjedd videre har vi ikke klart å bringe på det rene ennå. Vi har kontaktet politiet i Nederland for å få flere opplysninger.

I leteaksjonen har politiet hatt med mannskaper fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp, Sivilforsvaret, Norske Redningshunder samt at politihelikopteret deltok i søk tirsdag kveld.


Politiet har foreløpig avslutta leteaksjonen etter en forsvunnet nederlender i Ljørdalen i Trysil. Aksjonen starta onsdag etter at flere personer hadde meldt fra om en forlatt bil på en skogsbilveg.

Reporter: Arne Trolldalen. Foto/redigering: Bjørn Opsahl.