Avslutter leteaksjon

Leteaksjonen etter 21-åringen fra Brumunddal er avsluttet uten resultat. 

Leteaksjon i Ringsakerfjellet
Foto: NRK

Politiet avsluttet letingen etter den forsvunnede 21-åringen fra Brumunddal litt etter klokka 19 mandag kveld.

En 28 år gammel kamerat av mannen har fortalt at han ble sittende igjen alene i bilen da 21-åringen dro til skogs fredag kveld.

21-åringens mor meldte sønnen sin savnet søndag kveld.

Flere avhørt

28-åringen, som var med i bilen da 21-åringen forsvant, er avhørt av Politiet i dag.  Også andre personer som har vært i kontakt med de to mennene før 21-åringen forsvant er avhørt i løpet av dagen. 

- Vitner har sett både bilen og 28-åringen på vei ned igjen mot Brumunddal.  Disse vitnene er også avhørt, sier lensmann i Ringsaker Thor Haugen.

Hva er kommet fram under disse avhørene?

- Jeg ønsker ikke å kommentere hva vitneforklaringene går ut på.   Men vi vil arbeide videre med de opplysninger vi sitter med sålangt, sier Haugen, uten å ville si nærmere hva disse opplysningene går ut på.

Hvorfor ble 21-åringen først meldt savnet etter to døgn?

- 28-åringen hadde først fortalt en kamerat hva som hadde skjedd.  Deretter ble moren til 21-åringen informert.  Først klokka 21 søndag kveld, altså mer enn to døgn etterpå, ble savnetmelding gitt til Politiet fra moren til savnede.

Politiet har sjekket om det har vært bevegelser på mannens bankkonto, og har nå bedt Post- og Teletilsynet om utskrifter fra 21-åringens mobiltelefon.

Utelukker ikke en kriminell handling

Foreløpig har det ikke vært aktuelt å koble KRIPOS inn i saken.

Politiet vil ikke verken bekrefte eller avkrefte noen mistanke om en kriminell handling, men sier at alle muligheter holdes åpne.

Sjekket hytter

Det er i løpet av dagen lett over et stort område.  Hytter inntil bilveien er sjekket, men Politiet har ikke registert noen spor etter mannen.  Letingen har vært konsentrert  i området Gamle-Skolla som ligger innover mot Birkebeinerevegen. Det er kommet melding til oss om innbrudd i noen hytter på veg nedover, og de er også sjekket ut.

Store mannskaper

Store letemannskaper og politihelikopter har helt siden tidlig mandag morgen lett etter mannen som forsvant under en turen i Ringsakerfjellet fredag kveld.

Det er fortsatt ikke klart hva som skal ha forårsaket at mannen gikk fra bilen der kameraten ble sittende igjen og hvorfor det tok så lang tid før mannen ble meldt savnet.